El Galatasaray i l'Spirou assoleixen l'Eurolliga

Roger Mateu - 03/10/2011, 18:59

L'exjugador verdinegre, Demond Mallet, és el referent de l'Spirou // Agències

Només faltaven els dos equips que havien de sortir de la ronda classificatòria per tenir la fase de grups de l'Eurolliga definida. I han estat el Galatasaray de Lakovic i el Belgacom Spirou Charleroi, equip on hi juguen vells coneguts de l'ACB com Welsch, Gelabale o Mallet. Els turcs s'han imposat per 63 a 71 al Lietuvos Rytas mentre que els belgues han apallissat un dèbil CEZ Nymburk per 79 a 53.

El Galatasaray jugarà la seva primera Eurolliga des de finals dels anys 80 i, abans, només l'havia jugat entre el 1961 i el 1964. L'Spirou, per la seva banda, tornarà a la màxima competició continental després de quedar-se a les portes del top16 l'any passat. Els balons, a més, també hi havien participat a mitjans i finals dels 90 i a l'inci del nou segle, tot i que sense gens d'èxit.

Ara, el Galatasaray queda enquadrat en el grup del Barça, el grup D, i l'Spirou en el grup del Madrid, el grup C, com l'any passat. Les eliminatòries s'han jugat a enfrontaments directes de quarts de final, semifinals i final en dos quadres. El vencedor de cada quadre accedia a l'Eurolliga. El quadre A s'ha disputat a Vilnius, Lituània, i el B a Charleroi, Bèlgica. Tots dos de divendres a diumenge amb fins a 16 equips que partien amb possibilitats d'arribar al gran objectiu, dels quals només n'han quedat dos.

Veurem el cami que seguiran tots dos conjunts en la fase de grups de l'Eurolliga. A priori, el Galatasaray té més bon equip que l'Spirou, ja que a l'experiència de Lakovic, cal afegir-hi la potència i la polivalència de jugadors com Arslan o Açik, i la gran qualitat de veterans com Songaila. A partir del dia 17 d'octubre tindrem les primeres respostes.

Comparteix i comenta

En portada