Higuaín afusella l'Espanyol (0-4)

Albert Morillas - 03/10/2011, 00:29

"Mes fusta, això és la guerra!", deia Groucho Marx. Al Madrid, quan falta la fusta francesa s'agafa l'argentina. Hat-trick d'Higuaín, que confirma que ha tornat per quedar-se la titularitat amb tres gols de killer. L'espanyol ha estat molt millor a la primera part. A la segona s'ha desinflat físicament i els merengues ho han aprofitat.

Higuaín, avui pletòric // Agències

La primera part ha començat amb domini madridista, basat més en el nombre d'arribades en atac que en la possessió. La tornada de Kaka ha donat a l'equip una característica que abans no tenia: la conducció de pilota. El brasileny permet que els seus companys corrin al seu costat i puguin desmarcar-se.

D'això se n'ha aprofitat el seu equip, que en una de les estampides merengues, Kaka ha assistit Cristiano, que ha esperat l'arribada per darrere d'Higuaín per deixar-lo sol davant Cristian. El Pipa no ha fallat i ha posat al Madrid per davant al marcador. El partit es posava molt dur per l'Espanyol, que en el primer quart d'hora havia vist com ja anava perdent i que en cap moment tenia la pilota.

Potser per haver fet aquesta reflexió ha reaccionat l'Espanyol. Amb més força que tècnica, els periquitos s'han apropat als dominis de Casillas, cada cop amb més perill. De fet, el de Móstoles ha hagut d'aturar dos xuts de Thievy i Sergio García amb molt de mèrit. Els de Barcelona es creien capaços de donar la sorpresa, però la mitja part ha arribat amb l'avantatge pels madridistes.

Lamentablement pels pericos, a la segona part no han estat els mateixos. El seu to físic ha baixat, i han començat a deixar espais entre el centre del camp i la defensa, i la pròpia defensa i el porter. I, justament, això és el que mai pots fer contra el Madrid. Després de 20 minuts d'aproximacions madridistes, Higuaín ha pensat que tampoc valia la pena allargar el patiment, i ha engaltat una pilota a l'escaire des de l'àrea gran. 0-2, partit encarrilat.

Amb aquest panorama, l'Espanyol no ha tingut més remei que arriscar-se per intentar buscar l'empat a la desesperada, i

L'Espanyol ha estat molt desencertat // Agències

l'entrada de Weiss i Christian Alfonso han donat més profunditat als blanc-i-blaus. Sergio García ha tornat a posar a prova a Casillas amb un xut llunyà, però era tot un miratge. Un miratge en forma de malson, doncs el fill pròdig, Callejón, ha estat qui ha fet el tecer. Després d'haver estat ovacionat al saltar al camp, l'ex espanyolista ha aprofitat una jugada personal de Cristiano per anotar venint en carrera.

El malson encara tenia reservada una última sorpresa per l'Espanyol. Un rebot fora de l'àrea perica s'apropava mansament a Cristian Álvarez. Héctor Moreno arribava per davant d'Higuaín per allunyar la pilota, però, incomprensiblement, no ha aconseguit tocar la pilota. L'argentí, en canvi, no ha errat a l'u contra u: l'ha picat per sobre del porter per sumar el seu primer hat-trick de l'any. Derrota clara i contundent pels espanyolistes, que han vist com ha estat pres el seu fortí a Cornellà.

 

Fitxa tècnica

RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Javi López, Forlín, Héctor Moreno, Dídac; Romaric (Christian Alfonso 74'), Baena, Javi Márquez (Dátolo 68'); Verdú, Thievy (Weiss 57'), Sergio García.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo; Xabi Alonso, Lass (Khedira 70'); Özil (Callejón 77'), Kaka (Granero 84'), Cristiano; Higuaín.

Gols: 0-1, Higuaín 17', 0-2 Higuaín 66', 0-3 Callejón 82', 0-4 Higuaín 89'.

Àrbitre: Teixeira Vitienes, col·legi cantàbric. Ha amonestat Thievy, Javi López, Romaric i Weiss pels locals, i Lass pels visitants.

Comparteix i comenta

En portada