Ogier guanya a la seva terra

Juan Alfonso Gago - 03/10/2011, 10:39

Sebastian Ogier finalment es va endur la lluita del cap de setmana amb Dani Sordo, pilot espanyol amb un Mini John Cooper Works. Un cop més Ogier en un emocionant final es va adjudicar el Rally de França, la seva terra natal.

Dani Sordo i el seu Mini// Agències

Dani Sordo i el seu Mini// Agències

El Rally de França va començar el divendres amb noticies molt dolentes per Sebastian Loeb i Kimi Raikkonen, el francès va abandonar el Rally per problemes mecànics després de 26 kilòmetres, motiu que el va obligar a deixar aquesta prova. En canvi el expilot de f1 Kimi Raikkonen es va xocar amb una altre cotxe mentre calenta va pneumàtics, el problema era fàcilment reparable, però Kimi va decidir no córrer aquesta prova del mundial.

Amb la retirada de Loeb i Raikkonen, Dani Sordo va agafar el lideratge del Rally francès, i va guanyar la prova del divendres per davant del pilot que li va treure el seu lloc al equip oficial de Citroën el francès Sebastian Ogier, el qual va quedar segon.

El dissabte va haver-hi un canvi de protagonistes, i és que Ogier va passar per davant del pilot Càntabre Dani Sordo, l’avantatge al final del tram era de 2,5 segons, una bona avantatge però no la suficient com per poder assegurar la victòria. El tercer del dissabte va ser Petter Solberg malgrat que va tindre problemes amb la suspensió durant tota l’etapa va fer un molt bon temps.

Finalment el diumenge Ogier es va emportar la victòria encara que Sordo va atacar durant tota l’etapa, però no va impedir que el francès sumes la seva quinta victòria després de guanyar a Portugal, Jordània, Grècia i Alemanya. Cal afegir que la sortida de Loeb i la victòria de Ogier fa que el WRC agafi me emoció per les dos últimes proves.

Ogier campió del rally de França// Agències

Ogier campió del rally de França// Agències

Desprès del Rally de França la classificació del mundial es troba de la següent manera:
1-Sébastien Loeb (F/Citroën), 196 punts
2-Sébastien Ogier (F/Citroën), 193 punts
3-Mikko Hirvonen (Fin/Ford), 193 punts
4-Jari-Matti Latvala (Fin/Ford), 129 punts
5-Petter Solberg (N/Citroën), 125 punts
6-Mads Ostberg (N/Ford), 60 punts
7-Matthew Wilson (GB/Ford), 52 punts
8-Dani Sordo (E/Mini), 43 punts
9-Henning Solberg (N/Ford), 38 punts
10-Kimi Räikkönen (Fin/Citroën), 34 punts

Comparteix i comenta

En portada