Erik Lamela: el nen que va dir ‘no’ al Barça

Sergi Pagès - 05/10/2011, 10:36

La nova perla del futbol argentí va saltar a la fama amb tan sols 12 anys, quan va rebutjar l’oferta d’un Barça boig per fitxar-lo. Des de llavors, es va convertir en el nou ídol de l’afició de River Plate. Ràpid i hàbil, ha madurat a marxes forçades després de viure en primera persona un descens històric. Aquest estiu va fitxar per la Roma de Luis Enrique.

Lamela es va convertir en tot un ídol per l’afició de River Plate

Si algun jugador ha vist com la seva infància ha marcat la seva carrera futbolística, aquest és Erik Lamela. La jove perla argentina va veure com, amb tan sols 12 anys, el seu possible fitxatge pel Barça es convertia en portada de diaris esportius i en tema de debat a les tertúlies futbolístiques. Un cop passada la tempesta, va arribar la calma i el petit Erik va anar madurant i convertint-se en un jugador cada cop més important. Esquerrà de depurada tècnica i bon golpeig, es va erigir com la gran esperança dels aficionats de River Plate, però el descens i la mala situació econòmica van portar-lo a fitxar per la Roma. Tot i la seva marxa, la seva intenció és clara: “Tornaré”.

YouTube Preview Image

Un fitxatge frustrat

Quan només tenia 12 anys, Erik Lamela ja era tota una estrella en les categories inferiors de River Plate i el seu nom sonava amb força com a futura estrella dels ‘millonarios’. El Barça feia temps que el seguia i va pretendre fitxar-lo per tots els mitjans. En aquella època, el primer equip culer passava per un mal moment i el club buscava joves promeses amb gran projecció.

Lamela va patir en primera persona el descens de River

Tot i l’oferta del Barça, el club argentí va aconseguir retenir Lamela després de convèncer la seva família que es quedessin a Buenos Aires. Les raons d'aquesta decisió es van saber més tard: el president de River va aconseguir treball als seus pares i un seguit de beques escolars per tots els seus germans.

Titular a River amb 18 anys

Tot i participar anteriorment en algun partit, el salt al primer equip d’Erik Lamela es produeix la temporada passada, participant activament tant en el Torneo Apertura com el Clausura. Amb només 18 anys, Lamela es converteix en titular i participa en 33 partits, marcant 4 gols. Malgrat les bones actuacions del jove futbolista, l’equip entra en una dinàmica negativa molt perillosa, que els porta finalment al descens de categoria, després d’una eliminatòria traumàtica contra Belgrano.

El club de Buenos Aires, empès pels deutes i l’interès de diversos clubs europeus, deixa anar la seva jove estrella: Erik Lamela. Tot i el seu destí final, Lamela té molt clara quina és la seva intenció: “Tornaré. És el que més desitjo. Em toca marxar-me perquè el club necessita vendre, però em fa molt de mal haver-ho de fer... porto aquí des dels 7 anys, és casa meva”.

YouTube Preview Image

 

Una lesió l’impedeix debutar amb la Roma

Tot i els rumors que apuntaven a un possible traspàs a l’Atlètic de Madrid, Erik Lamela va fitxar el passat estiu per la Roma després que el club romà i River Plate arribessin a un acord per 12 milions d’euros. El futbolista aterrava per fi a Europa, on feia temps que se l’esperava. No obstant, encara no ha pogut debutar amb el seu nou equip degut a una lesió al turmell que arrossega des del Mundial sub-20 de Colòmbia. El jugador reconeix que encara no està a punt: “No he pogut entrenar-me molt amb l’equip i això no em permet estar encara al meu millor nivell”. De ben segur que Luis Enrique el troba a faltar.

Comparteix i comenta

En portada