Pretemporada cancel·lada i sense acord imminent

David Cazalla - 05/10/2011, 14:11

Després de la tercera reunió del cap de setmana entre jugadors i propietaris no s’ha arribat a cap acord: s’ha cancel·lat tota la pretemporada, i si no s’arriba a un pacte abans del dilluns vinent, perillen les primeres setmanes de competició.

 

Derek Fisher assegura "avui no era el dia" // NBA

Sense cap reunió programada per als propers dies i la data límit de dilluns vinent, la temporada regular sembla abocada a començar més tard. La darrera reunió d’aquesta matinada –que tanca un cap de setmana de negociacions- ha finalitzat amb la cancel·lació de tota la pretemporada, un total de 114 partits i el comissionat David Stern fixa dilluns com el dia límit per un acord que, a hores d’ara sembla improvable.

 

La darrera proposta d’Stern – un 50-50 en el repartiment d’ingressos- no satisfà al sindicat de jugadors. Aquest acord és molt lluny del 57% que percibíen els jugadors amb l’antic acord, i també s’allunya de la proposta que aquests fan per al nou conveni, un 53%. Cada 1% d'aquesta xifra suposa 40 milions d'euros de diferència. Stern ha remarcat que els propietaris estan disposats a acceptar el 50-50 i es mostra “decepcionat de que no hi haguem arribat”.

 

El daltabaix económic que suposa només el tancament de la pretemporada ja és notable: la lliga estima que perdrà fins a 200 milions de dòlars, que ascendiríen a centenars més amb cada setmana de tancament de lliga regular. Però els jugadors també en surten malparats. Les pèrdues per a ells es xifren en 350 milions per cada mes sense lliga.

 

Ni la presència d’estrelles de pes com Paul Pierce, Kobe Bryant, Kevin Garnett o Amaré Stoudemire ha ajudat suavitzar postures. Les xifres es mantenen fermes, i cap de les parts ha cedit ens els marges proposats. La lliga avança cap a un tancament que no es produïa des de la temporada 98-99, en que només es van jugar 50 partits de lliga regular.

 

L’aparició de Bryant a la reunió ha estat la primera compareixença del jugador des que va començar el lockout, i no ha volgut confirmar cap dels rumors que el situen a Itàlia.

Comparteix i comenta

En portada