El Santboià pren avantatge cap a la Copa Federació (2-0)

Àngel Bravo - 06/10/2011, 03:31

La Copa Federació de Futbol enfronta anualment els esquips de 2a divisió B i 3a divisió que no s'han classificat per la Copa del Rei. Enguany, a la final de Catalunya hi han arribat el Santboià i la Pobla de Mafumet, el triomfador dels quals competirà amb els guanyadors de la resta de Comunitats Autònomes. Qui ho té més fàcil és ara mateix el conjunt de Sant Boi, en derrotar a l'anada per 2-0 als tarragonins. D'aquí a quinze dies en sabrem el desenllaç d'aquesta primera meitat d'un dels campionats oficials de futbol amb menys ressò mediàtic.

Disputa per la pilota entre el Santboià i La Pobla // Àngel Bravo

El Santboià ha estat el just vencedor del partit en ser el clar protagonista pel que fa a possessió i arribades a porteria contrària. Una claríssima ocasió al minut 19, de Dani Romero, fregant el pal, ha demostrava quin equip tenia més ganes d'obrir el marcador. Amb tot, ni locals ni visitants no aconseguien que l'esfèrica anés entre els tres pals, si bé el porter de La Pobla, ha tingut més ensurts al primer temps que Cañadas. I com qui sembra, recull, al minut 39 Masip ha fet amb sols 5 minuts al camp el que l'afició local havia pronosticat des del primer minut. El dorsal 15 ha aprofitat una pilota penjada a l'àrea per rematar-la de cap i, amb un cop suau, fer-la botar a la línia de gol perquè li resultés imparable a Antonio David. Els tarragonins han mirat de despertar, però el xiulet de la mitja part quedava massa a prop.

La segona part del partit ha reprès el fil d'abans del descans. Els locals volien sentenciar i, al cap de tres minuts de tornar a trepitjar la gespa, ha arribat el segon gol de les botes de Dani Romero, a qui li ve una passada precisa en profunditat després d'uns primers minuts de bona combinació santboiana.

Els de Kiko Ramírez, tècnic de La Pobla, han intentat tenir més i deixar menys, però no han estat suficientment incisius fins als darrers minuts, sens dubte els més emocionants de l'encontre, marcats per un penal al minut 89 per causa d'una entrada de Cárdenas. Espectacularment, però, el porter Cañadas ha aturat el tret i els locals han pogut mantenir la distància de dos gols fins al final. Tot i això, els darrers minuts han estat agònics pel Santboià ja que just després del penal ha patit una seqüència de 4 córners seguits que han hagut de fer front com han pogut.

Aquest és el gol de Romero, un dels jugadors destacats del partit sinó el que més:

YouTube Preview Image

I aquest és l'aturada de Cañadas per mantenir el marcador amb dos gols d'avantatge:

YouTube Preview Image

Després dels darrers instants cardíacs, Miguel Lopez ha pogut cel·lebrar la seva primera victòria com a tècnic del Santboià, encara que ha estat des de fora de la banqueta ja que encara no té fitxa que l'acrediti. Victòria santboiana i derrota pobletana, doncs, d'un partit molt físic i emocionant fins al darrer minut, virtuts que demanem, i augmentades sens dubte, de cara a la tornada de la final catalana, ja al camp de La Pobla d'aquí a dues setmanes.

 

Fitxa del partit (5/10/2011, 19:30)

Estadi: Joan Baptista Milà (Sant Boi). Hi han assistit unes 200 persones.

FC Santboià: Cañadas, Isaac, Cardenas, Erencia (Jose, 66'), Josue, Heredia, Raul Pradas (Tonet, 76'), Guillem Cornella, Molina (Masip, 34'), Venzal, Dani Romero

La Pobla de Mafumet CF: Antonio David, Alberto Benito, Aleix Coh, Jordi Roca, Mozo, Casanova, Brian (Brian, 40'), Aitor Casas, Kako (Joel Coch, 69'), Gerar, Eric

Gols: 1-0 (Masip, 39'), 2-0 (Dani Romero, 48')

Àrbitre: Alejandro Fernandez Perez (Col·legi de Barcelona), ha tret la groga a Masip (41'), a Isaac (54') i a Aitor Casas (56')

 

La Copa Federació

La Copa Federació és un campionat organitzat per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que acull aquells clubs de 2a Divisió B i 3a Divisió que no han arribat a competir a la Copa del Rei o bé n'han quedat eliminats a la primera ronda. Es juga mitjançant eliminatòries, inclosa la final, i es divideix en dues fases: una primera de caire autonòmic, de resultes de la qual en queda un equip de cada, i una segona sobre el conjunt de l'Estat, que enfronta els guanyadors de les Comunitats Autònomes i, a més, el guanyador de la temporada anterior. La RFEF la recupera el 1993 després d'una aturada de 40 anys. El palmarès fins avui dia és el següent: FC Martinenc (1945), CD Alavés (1946), CD Màlaga (1947), durant el període 1947-50 no es va disputar, Còrdova CF (1951), Reial Jaén CF (1952), Reial Valladolid (1953), un altre buit fins al 1993, UD Puertollano (1994), UD Las Palmas B (1995), RCD Mallorca B (1996), Burgos CF (1997), CD Binéfar (1998), Reial Ràcing Club de Santander B (1999), CE Sabadell FC (2000), Club Marino de Luanco (2001), RC Celta de Vigo B (2002), Reial Avilés Industrial CF (2003), CF Badalona (2004), CE Mataró (2005), UD Puertollano (2006), Pontevedra CF (2007), CD Ourense (2008), Reial Jaén CF (2009), San Roque de Lepe (2010), CD Puertollano (2011). El Puertollano és, així, l'equip que més cops ha guanyat la competició, en tres ocasions.

 

Galeria d'imatges

Foto: Àngel Bravo Almirall

Foto: Àngel Bravo Almirall

Foto: Àngel Bravo Almirall

Foto: Àngel Bravo Almirall

Comparteix i comenta

En portada