Gal•les, a semifinals del Mundial de rugbi

Marc Fontrodona - 08/10/2011, 17:44

Per POL CAMPRUBÍ // La selecció de rugbi de País de Gal•les s’ha classificat aquest matí per a les semifinals del Mundial de rugbi de Nova Zelanda, deixant fora en el camí a la selecció d’Irlanda, que semblava la favorita per endur-se aquest enfrontament. Tant uns com els altres havien fet una primera fase molt interessant, però tot i fer un gran partit Gal•les no va aconseguir guanyar Sud Àfrica, quedant segona, en canvi Irlanda sí que va poder batre Austràlia, guanyant-se el primer lloc del seu grup. Finalment això no ha valgut de res, i Gal•les amb un partit molt madur, una defensa intensíssima i una efectivitat perfecta en els moments decisius, s’ha endut el primer quart de final europeu d’aquest mundial.

Invictes en primera ronda, Irlanda esperava poder arribar a semifinals // Agències

Començant bé des de l’inici

Sota una pluja intensa a Wellington, s’avançava aviat el quinze del Drac amb un assaig del ja mítica Shane Williams, després d’una bona i llarga jugada col•lectiva del seu equip. Rhys Priestland ha transformat la conversió a pals, 0-7. En aquest punt Irlanda ha intentat prendre l’iniciativa, i anar a l’atac, però Gal•les ha aguantat amb una defensa molt intensa, fent retrocedir els verds, i causant així els errors que han impedit que Irlanda aconseguís puntuar. Finalment, el veterà Ronan O’Gara s’ha decidit ha xutar a pals un cop de càstig i retallava així diferències al marcador, 3-7. Gal•les, de totes maneres, seguia a la seva, i a base de jugar a camp rival, ha aconseguit tornar a deixar la diferència en 7 punts amb un cop de càstig a pals transformat a 10 minuts del descans, Priestland deixava el 3-10.

Frustrada la reacció d’Irlanda

La segona part començava amb una marca força ràpida i una mica inesperada de Keith Earls per Irlanda, que amb la transformació d’O’Gara empatava el partit. Semblava que a partir d’aquí els irlandesos imposarien els seus galons, però Gal•les no s’ha fet enrere i ha seguit amb el seu joc potent d’atac, amb una gran parella de centres molt forts, que han fet treballar molt la defensa irlandesa i amb xuts que portaven el joc a camp irlandès constantment. Aquest joc s’ha acabat traduint en una marca de murri del mig de melé Mike Phillips (que ha estat declarat jugador del partit) que posava el 10-15 al marcador.

Gal•les remata el partit

Després de la marca gal•lesa s’hagués esperat una forta reacció dels del trèvol, però Gal•les no ho ha permès, i ha seguit amb la mateixa tònica que dominava fins llavors, i gràcies a això ha aconseguit una última marca, obra del seu segon centre, Jonathan Davies, que deixava el partit mig sentenciat ja, amb la transformació de Priestland, 10-22. A partir d’aquí només han hagut de defensar com portaven fent tot el partit, enviar el joc lluny de la seva línia de marca i fins i tot han tingut opcions per ampliar el marcador amb dos cops de càstig que han anat al pal.
En definitiva, meritòria victòria de País de Gal•les amb un equip molt jove, davant d’un equip que se suposava que era favorit. Veurem si poden seguir fent un bon paper a semifinals, on s’enfrontaran al guanyador de l’Anglaterra – França que es juga a continuació.

Comparteix i comenta

En portada