Ara ja són dos dits pel bicampió Vettel

Albert Morillas - 09/10/2011, 20:46

Vettel no deu estar preocupat per firmar el pitjor resultat de l'any. No pot estar-ho quan li ha permès sumar els punts (o, més ben dit, punt) que l'han convertit en el bicampió més jove de la història. L'alemany ha estat tercer, i ha pogut celebrar-ho al podi. Button, per la seva banda, ha complert amb la seva obligació de ser primer per intentar evitar el que era inevitable. Alonso, amb un Ferrari més competitiu del que acostuma, ha estat segon. Nou xoc entre Massa i Hamilton. Alguersuari, perjudicat per una mala sortida.

Vettel ja té el seu doblet de campionats // Reuters

Tranquils, el patiment ja s'ha acabat. Vettel ja és bicampió del món. Siguem sincers: encara que el treball de l'alemany durant tot l'any ha estat impecable, la temporada ha tingut molt poc misteri. Certament, la quantitat d'avançaments totals ha estat prodigiosa, i la batalla pel subcampionat està molt renyida, però el que l'aficionat sempre vol és mantenir la incògnita del primer lloc fins al final.

En qualsevol cas, el que toca avui es felicitar a Vettel per ser el bicampió més jove de la història, prenent tal honor a Fernando Alonso.  No ha estat el seu millor dia a la pista, només essent tercer i gràcies, però això poc importa. Encara que el títol ja estava decidit, el jove pilot de Red Bull s'ha emocionat molt al creuar la línia de meta.

Jenson Button, que sortia amb l'objectiu d'obrar un miracle, per unba banda, i assegurar el subcampionat, d'una altra, ha complert guanyant el GP de Suzuka. L'anglés ha hagut de disminuir el seu ritme en les últimes voltes per falta de combustible, però per sort per ell, ja havia establert un distància suficient amb el segon, Alonso.

L'asturià ha fet una de les seves millors carreres de l'any per remuntar tres llocs i mantenir a ratlla a Vettel. De fet, ha acabat la cursa a només un segon de Button. Quart ha estat Webber, a qui l'equip no ha permès atacar a Vettel. A Red Bull les coses estan molt clares, especialment qui és el líder...

Cinquè ha estat Hamilton, que, per variar, ha tingut un xoc amb Massa. Sense cap mena de dubte, aquesta és la pitjor temporada per l'anglès. Schumacher, que últimament li està passant la mà per la cara a Rosberg, ha firmat un digníssim sisè lloc. El setè és propietat de Massa, que a aquest pas agafarà una hamiltonitis aguda. Els últims als punts han estat Sergio Pérez (vuitè), Petrov (novè) i Rosberg (desè).

El català Jaume Alguersuari, per la seva banda, s'ha vist perjudicat per una sortida fatal que li ha costat cinc posicions. A partir d'aquí tot han estat inconvenients en forma de rivals, essent impossible arribar als punts. Això si, avui novament ha estat per davant dels Williams. Ha acabat catorzè.

Comparteix i comenta

En portada