El regne de Marcos (Saragossa B 0- Sant Andreu 1)

Andreu Merino - 09/10/2011, 22:10

La UE Sant Andreu balla al ritme de Marcos jiménez. El Txigrinski de Pollença va a tornar a marcar per donar la victòria al seu equip. Aquest cop va ser a domicili contra el Saragossa B, primer triomf lluny del Narcís Sala dels homes de Piti Belmonte. Un triomf que demostra que l'equip ha après a administrar els partit i que els jugadors comencen a tenir aquell punt de connexió entre ells tan difícil de trobar en un equip nou respecte la passada campanya.

Piti Belmonte ha confiat una jornada més en els mateixos 11 homes de sortida, que ja poden considerar-se l'equip tipus de la UE Sant Andreu d'aquesta temporada. Calia estar atents a tres factors abans de l'inici del partit: el camp, de gespa natural i molt més gran que la majoria de la categoria; el rival, un equip irregular de marcar 6 gols en un partit tot i passar 5 jornades sense anotar; i un convidat sorpresa, el fort vent que bufava sobre la Ciutat Esportiva de la Carretera de València. Amb tots aquests factors, els primers minuts de partit han tingut la tònica habitual de la categoria.

Dos equips ben posicionats sobre el terreny de joc, sense trobar profunditat ni espais per lligar passades perilloses en zona ofensiva, i tenint bon control de l'esfèric en fase defensiva. Ha aconseguit trencar aquesta tònica el Sant Andreu al minut 15. Bona arribada de Nákor a gran passada de Marc Martínez, que no ha aconseguit rematar amb perill. Això ha donat confiança als quadribarrats, que han començat a trepitjar més temps el camp rival i ha tingut més arribades, una de Marc Martínez i una de Xavi Jiménez que no han aconseguit trobar espai per la rematada. El partit ha baixat lleument la intensitat l'últim quart d'hora de la primera part, i els dos equips, més pendents de controlar el joc a causa del vent, no han tingut ocasions més clares.
El pas per vestidors no ha modificat la tònica del partit, i la Unió Esportiva, tot i tenir aquesta vegada el vent en contra, ha estat qui ha posat setge a la porteria rival. En els primers minuts de la segona part ha arribat la primera jugada perillosa. Falta lateral al punt de penalt que arriba rematar Moyano, però el seu cop de cap ha marxat per poc fora de la porteria que defensa el jove Alcolea, No s'ha trobat còmode el filiar aragonès, que combina bé fins a la línia de tres quarts, però llavors perd idees per crear perill. Aquesta falta de claredat l'han aprofitada bé Fran Grima, Arnau Tobell i Alberto Carroza per organitzar contraatacs perillosos. S'acostava el minut 20 de la segona, quan una bona centrada des de l'esquerre l'ha despenjada Marcos, enviant la pilota a la frontal per l'arribada de Marc Martínez, que s'ha tret una bona remata que ha pogut treure Alcolea. Arribada perillosísima que posava de manifest la dinàmica del partit.

A falta de deu minuts pel final ha arribat per fi el gol. Talla bé la pilota  Arnau Tobella, (jugador cedit precisament pel Saragossa B),inicia ràpidament un contraatacn,fa paret amb Llobet, el lateral torna a rebre la pilota i treu una bona centrada des de l'esquerre. Alcolea no aconsegueix atrapar  l'esfèrica i deixa la pilota morta a l'àrea per Marcos. El de Pollença afusella i, marcant el seu quart gol de la temporada, situa el 0-1 al marcador amb només 10 minuts per jugar. En aquest moment ha començat la prova de maduresa pels homes de Piti Belmonte. La situació era similar al partit de Son Bibiloni contra el Mallorca B. El rival havia de llençar-se a l'atac i el Sant Andreu esperar al darrere. Aquesta vegada l'equip ha sabut controlar la situació i nedar i guardar la roba. Treient ràpids contraatacs per les bandes i ralentitzant el joc, mantenint la pilota, quan la jugada no era clara.  Fins i tot Marcos ha tingut una última opció, però la rematada ha sortit fora. Amb paciència i serenitat, s'ha arribat al final de partit i s'ha pogut sumar una molt valuosa victòria.

 

Per alegria de la plantilla i de la trentena de seguidors desplaçats fins a Saragossa, l'equip suma ja 10 punts i es troba en onzena posició, cada cop més lluny de la zona de perill i amb la sensació que a aquest equip li costarà molt perdre, i que està començant a saber com guanyar.
R. Saragossa "B": Alcolea, Carlos, Meseguer, Ricarte, Mayor, Kevin (Roy 80′), Nierga (Matas 68′), Matute (Estrada 55′), Ortí, Maestre i Joel.

UE Sant Andreu: Morales, Fran Grima, Dídac, Moyano, Arnau, Carroza, Marc, Quim Araujo (Luis Blanco 83′), Nakor Bueno (Llobet 68′), Xavi Jiménez (Nando 89′) i Marcos.

 

Gols: 0-1 Marcos (79′)

Àrbitre: Zarrabeitia Arrieta, del col·legi basc. Ha mostrat la groga als locals Carlos i Ortí i als visitants Carroza, Moyano i Marcos.

Comparteix i comenta

En portada