França deixa fora del Mundial de rugbi a Anglaterra

Marc Fontrodona - 09/10/2011, 16:01

Per POL CAMPRUBÍ // Igual que Gal•les, la selecció francesa també va donar la campanada en vèncer contra pronòstic i classificar-se per les semifinals, on precisament s’enfrontaran. L’afició i premsa francesa donava l’eliminatòria força per perduda ja abans de començar el partit, però finalment van aconseguir guanyar Anglaterra, amb un resultat força just, 12-19, però cal dir que tampoc van passar especials penes. Bon partit de França en general, que va merèixer passar més que els anglesos.

Felicitat entre els francesos després d'eliminar un rival com Anglaterra // Agències

Gran inici de França

El quinze del gall va sortir d’entrada amb una actitud molt ofensiva, i de seguida es va instal•lar a jugar a camp anglès la majoria de l’estona, aquesta pressió ofensiva i les infraccions angleses van permetre que Dimitri Yachvili inaugurés el marcador amb dos cops de càstig transformats en pocs minuts, 0-6. Veient-se per davant en el marcador, França encara va pitjar més l’accelerador i van aconseguir dues marques en jugades col•lectives per la línia de tresquarts, Clerc i Médard en van ser els autors, i posaven un avantatge de 0-16 al descans. Més d’un anglès no s’ho devia acabar de creure.

Anglaterra no culmina la remuntada

A la segona part era d’esperar la reacció anglesa, que havia tingut molt poca presència ofensiva durant el primer temps, però van trigar massa minuts a posar els primers punts al marcador. Fins al minut 55 no va arribar la primera marca, obra de Ben Foden, i que Wilkinson es va encarregar de transformar, 7-16.

Això no va ser prou per acabar d’esperonar-los, al contrari, França, veient el marcador tímidament amenaçat, va tornar a imprimir ritme i pressió per anar a jugar lluny de la seva zona de perill i al cap d’uns minuts encara va poder ampliar el seu avantatge amb un drop de Trinh-Duc, 7-19.

Quedaven 7 minuts i Anglaterra ja tenia molt poc temps per a remuntar, però estaven obligats a intentar-ho. Mark Cueto aconseguia un altre assaig al minut 77, que Toby Flood no va transformar, però això va ser tot, no van ni posar en seriosos problemes la defensa francesa aquests últims minuts, on fins i tot haguessin pogut ampliar la diferència amb un cop de càstig al darrer moment. 12-19 al marcador final i els francesos que van poder celebrar el pas a semifinals, on s’hauran d’enfrontar a Gal•les, per un lloc en la final, el pròxim cap de setmana.

Comparteix i comenta

En portada