Montañés comença amb bon peu a Xangai

Guifré Jordan - 10/10/2011, 12:24

Albert Montañés ha guanyat el seu primer partit de Màsters 1000 des de l'abril a Montecarlo, i ho ha fet en un partit a cara o creu contra el kazakh Kukushkin (6-2, 5-7 i 7-6). Un tercer set boig, on ha tingut la victòria a la mà en la part final i a la vegada ha afrontat tres punts de partit en contra, s'ha decantat pel català, que ha marcat la diferència salvant 7 de 8 punts de break en l'últim parcial. De la jornada ha destacat el partit que ha enfrontat Nalbandián i Gulbis, en què l'argentí s'ha imposat.

Montañés, en un moment de la primera ronda de Pequín la setmana passada, on va perdre davant Kevin Anderson en dos tie-breaks

Tot presagiava un partit còmode pel rapitenc quan s'ha endut el primer set per 6-2, després de veure com l'adversari era incapaç d'articular el seu joc amb el servei. La reedició del duel a Nova York fa un mes i mig i en què el kazakh es va imposar en el tie-break del quart semblava que tindria ara un altre color.

No obstant això, en el segon els jocs guanyats en el servei sense patiments per ambdues parts han abundat i s'ha arribat a un final ajustat. Amb la pressió, Montañés ha començat a estar menys ferm a la pista i ha firmat sis doble faltes en el set. Quan ha hagut de mantenir el servei per forçar el tie-break no ho ha aconseguit i s'ha vist abocat a jugar el set decisiu.

El nivell de joc ha pujat en les dues bandes de la xarxa. Els errors en el servei i els dubtes en el drive i el revés s'han aparcat. Un Montañés que ha recuperat la línia del primer set ha encarat el partit i ha esgarrapat un break per liderar 4-3 servint. Kukushkin no ha donat el partit per perdut i, coneixedor de les debilitats de Montañés en moments d'alta tensió, l'ha pressionat més que mai, ha recuperat el break i ha sumat un joc al servei.

Amb el panorama completament capgirat, el català servia per mantenir-se viu, i tres punts nefastos l'han portat a les portes de la desfeta. Increïblement, però, ha salvat els punts de partit en contra un per un i ha acabat forçant el tie-break a cara o creu.

Amb la moral alta el rapitenc ha començat amb un 3-0, però Kukushkin li ha tornat el parcial quan anaven 4-2 i ha igualat el joc. Sense més mini-breaks, Montañés ha afrontat el primer punt de partit al seu favor a la restada i no l'ha desaprofitat.

El torneig de Xangai li pot servir per treure's l'espina de les males actuacions a grans tornejos que arrossega tota la temporada. Mentre que va tancar la passada campanya ocupant el lloc número 25, ara és el 56è del món. Aquest és tot just el quart partit que guanya en Màsters 1000 i el primer des que a l'abril va batre al belga Malisse a Montecarlo. Montañés se les haurà amb Simon a la segona ronda.

La jornada del torneig de Xangai ha deixat victòries com la de Nalbandián a l'eterna promesa letona Ernsts Gulbis. L'argentí no ha patit en excés i una de les claus del xoc ha estat la seva perícia i tècnica a la restada, que ha deixat el letó amb només el 35% de punts al segon servei guanyats. Andy Roddick també ha començat amb bon peu contra Yen-Hsun Lu i passa a segona ronda. Aquesta matinada alguns dels favorits iniciaran el camí cap al títol. A les travesses per endur-se al torneig no hi són ni Djokovic, lesionat, ni Federer, que ha preferit reposar per afrontar l'últim mes de competició de l'any.

Comparteix i comenta

En portada