El Granada assalta Fontajau (59-73)

Marc Fontrodona - 10/10/2011, 10:27

Per SAM GUTIÉRREZ // El Sant Josep de Girona va desaprofitar una excel•lent oportunitat per situar-se lider de l'Adecco Or juntament amb el Lleida Bàsquet, que divendres va vèncer per 74 a 68 el Grupo Iruña Navarra. Els jugadors de Zan Tabak es van mostrar molt tous durant els 40 minuts, tant en defensa com en atac, com ho demostren els només 59 punts anotats.

Fontajau presentava un aspecte fantàstic per presenciar aquest enfrontament, que tancava la 3era jornada de l'Adecco Or. A més, a la llotja hi seia un espectador de luxe: Marc Gasol. El mitjà dels Gasol va aprofitar el cap de setmana de descans per gaudir de la ciutat que el va veure aixecar el trofeu de jugador més valuós de la lliga ACB la temporada 2007/2008.

Un altre factor a favor dels gironins era la situació desastrosa que encara arrossega el Club Baloncesto Granada. L'entitat andalusa acumula un deute de més de dos milions d'euros que fa perillar l'existència del club. Aquest fet es trasllada a la plantilla, que aquesta setmana ha perdut un dels seus extra-comunitàris, Mark Payne, per falta de diners. El estatunidenc ha fitxat pel filial de l'Unicaja Málaga. A més, Curro Segura presentava cinc baixes per lesió abans de començar el matx.

El primer quart de l'enfrontament va ser molt intens i igualat. El Sant Josep va abusar en excés del seu llançament exterior (9 intents) però els bons percentatges el feien manar al marcador. Dos triples consecutius de Nacho Ordín feien aixecar Fontajau, que ja preveia una nova exhibició del seu equip. Per contra, els homes de Curro Segura van mostrar-se molt més ferms i sota el comandament de l'esquerra del veterà Jesús Fernández (10 punts als primers 10 minuts) van marxar amb un lleuger avantatge a la fi del parcial inicial (18-20).

A partir d'aleshores Zan Tabak i els seus van posar en pràctica un bàsquet molt més anàrquic, sense una direcció clara i amb un constant excés de llançament exterior (a la mitja part 18 tirs de tres punts per 13 de dos). Per part visitant va sortir a pista el pivot Mamadou Samb, que com va reconèixer el seu tècnic a la roda de premsa, va jugar amb dolor per la lesió que arrossega. L'africà va ser un malson pels interiors gironins i va marxar al descans amb 13 de valoració (9 punts i 4 rebots). La bona tasca de l'interior va propiciar que el seu equip dominés a la mitja part per 32 a 37.

Les ordres al vestidor de Zan Tabak no van aconseguir canviar el ritme del partit, que es va trencar a favor dels andalusos al tercer quart amb un parcial de 14 a 22. Els locals van intentar diferents defenses alternatives per col•lapsar l'atac del seu oponent, però la fam i el joc col•lectiu del CB Granada van poder amb la pissarra de l'entrenador croat. Cal destacar el jove i prometedor Manuel Rodríguez, autor de 7 punts en aquest quart i un grapat de cistelles de mèrit.

Una tímida reacció a mitjans del darrer parcial semblava despertar l'esperança de Fontajau, però va ser només un miratge. Tot i les ganes de Sergi Pino (màxim anotador del seu equip amb 15 punts), la diferència mai va baixar de 10. Els 14 punts de diferència al final del matx són un clar reflex de la superioritat dels visitants. Per la seva banda, el Sant Josep necessita recuperar urgentment la dinàmica de les dues primeres jornades ja que els propers compromisos s'auguren duríssims: Burgos, Menorca i Canàries .

Fitxa Tècnica

CB Sant Josep Girona: Ordín (9), Guirao (0), Pino (15), Middleton (9), Freimanis (5) -cinc titular- Jiménez (0), Coleman (8), Vila (3), Fernández (3), Labuckas (7), Canals (0).

CB Granada: Cobos (9), Rodríguez (15), Guerra (10), Ruiz (4), Fernández (18) -cinc titular- Hernández (0), Garcia (2), Coego (0), Samb (15).

Parcials: 18-20 , 32-37, 46-59, 59-73

Comparteix i comenta

En portada