Albert Ramos s'aprofita d'un Cilic desorientat

Guifré Jordan - 11/10/2011, 12:49

Albert Ramos ha aconseguit una de les victòries de més prestigi en la seva carrera després de batre en dos sets Marin Cilic (6-3 i 6-4). El croat ja fa temps que no és aquell jugador temible que va arribar a top 10, i Ramos ha sortit amb determinació i afrontant de tu a tu el servei de Cilic. El mataroní aconsegueix així la seva primera victòria en un quadre principal d'un Màsters 1000. Tommy Robredo i Marcel Granollers, però, no han tingut tanta sort en el seu partits.

Albert Ramos, en una imatge d'arxiu

Ramos, de 23 anys, s'ha aprofitat d'un jugador que tot i ser molt jove va de baixa i està a punt de completar una temporada en què no ha estat capaç de reaccionar. L'arma que el va catapultar al número 9 del món fa un any i mig, el servei, l'ha mantingut viu al partit. S'ha vist sorprès, però, d'un català que no s'ha arronsat, que no ha fet passes enrere per restar i que ha dominat el joc una vegada havia restat potència als míssils que projectaven la raqueta del croat.

Després d'un partit còmode, en què no ha donat opció a què hi hagués alternatives en el marcador, el de Mataró ha demostrat que està en una dinàmica ascendent i amb opcions de passar a tercera ronda. Abans, però, haurà de veure's les cares contra el poc ortodox ucraïnès Alexandr Dolgopolov.

Albert Ramos ja va fer una actuació meritòria en la segona ronda de Roland Garros, on va perdre contra Söderling en tres sets però va perseverar per buscar la sorpresa fins al final. Ara el número 77 del món podria aconseguir dilluns vinent el seu millor rànquing, que ara és el número 71.

Per la seva part, Tommy Robredo no ha tingut tanta sort contra Nico Almagro (7-5 i 6-4). Després d'una primera ronda en què ja va guanyar molt ajustadament (per 7-6 i 7-6 contra el suís Bohli), ha intentat arrribar al joc decisiu del primer. El murcià, però, ho ha evitat i ha afrontat el segon amb més comoditat. L'olotí ha mantingut els primers tres serveis de què ha disposat però el domini sobre la pista era clarament del número 11 del món. En el setè joc l'ha doblegat i el català ja no ha reaccionat.

L'estrena de Granollers a Xangai en individuals tampoc ha reeixit perquè ha fet un partit molt gris contra un rival sota el paper assequible, Bogomolov. El nord-americà l'ha batut per un còmode 6-2 i 6-3. En dobles, però, sí que ha aconseguit la victòria. Juntament amb Victor Troicki, han sorprès en deixar eliminats Mark Knowles i Lukasz Kubot en el super tie-break. D'altra banda, el barceloní Marc López ha perdut el seu partit de primera ronda fent parella amb l'ex-número 1 Rafael Nadal.

 

 

Comparteix i comenta

En portada