El locaut s'allarga com a mínim fins el 14 de novemebre

Albert Morillas - 11/10/2011, 12:21

L'ultimàtum que s'havien donat les dues parts no ha arribat a bon port. L'última reunió estava fixada com el límit per evitar suspendre jornades de l'NBA, però patronal i jugadors no han arribat a un acord. La patronal fa unes concessions mínimes que el sindicat de jugadors considera "ínfimes". Aquests es mantenen ferms sota el lema "Stand united".

Toca seguir esperant // Arxiu

Els aficionats a l'NBA seguiran de dol durant dues setmanes més. Les esperances de començar la temporada en el dia fixat s'han esvaït després de la reunió d'ahir entre els dues parts implicades. De fet, la reunió fixava el límit per salvar l'inici de la lliga, però no han avançat les negociacions.

Les diferencies entre patronal i jugadors són tan grans que s'han vist obligar a ajornar les dues primeres setmanes de lliga. I el que és pitjor: les diferencies són enormes, i tot apunta a que es podrien ajornar encara més.

L'anunci venia de part del comissionat David Stern, que a la conclusió de la reunió va manifestar que "hi ha un mar que les separa (les parts)" i que "no pensava que es pogués repetir la situació de la 98-99".

Ara la situació comença a ser crítica. No només perquè ens quedarem sense un dels majors espectacles esportius del món, sinó pel nombre dels treballadors dels clubs que perdran ingressos i fins i tot el seu lloc de treball. Fins ara ja s'havien produït algunes retallades de personal, però ara podrien ser molt més dràstiques.

No es coneix quan es produiran les pròximes trobades, però sí que estan clars els cavalls de batalla d'ambdues parts: els propietaris volen més garanties davant de la situació financera mundial actual. De fet, s'està plantejant instaurar una fatídica norma que permeti eliminar contractes nocius. Encara que justament van ser els propietaris qui van firmar els megacontractes de Gilbert Arenas, Rashard Lewis o Elton Brand, ara reclamen poder desfer-se d'ells.

Per la banda dels jugadors, proposen una distribució més justa dels beneficis pels drets televisius i les entrades dels partits. No accepten que es discuteixi sobre els seus salaris o el salary cap, ni sobre la configuració i tipus de contractes.

Estan així les coses, les perspectives són poc favorables pels aficionats. O, com a mínim, pels aficionats de l'NBA, doncs els europeus deuen estar frisant per a que no hi hagi lliga, havent fitxat Rudy pel Madrid i amb la possibilitat de que els germans Gasol juguessin pel Barça.

Comparteix i comenta

En portada