Última jornada dramàtica per molts grans d’Europa

Sergi Pagès - 11/10/2011, 10:24

Aquesta nit es viuran diversos enfrontaments directes entre seleccions que s’ho juguen tot a una carta. França i Portugal encara no estan classificades i s’hauran de guanyar el passi en dos duels d’infart. Seleccions com Turquia, Sèrbia o Irlanda, al fil de l’eliminació. 

Ja és aquí la darrera jornada de les eliminatòries per la Euro 2012 i moltes seleccions han deixat els deures pel darrer moment. Grans combinats com el francès o el portuguès es juguen aquesta nit la seva classificació en duels a cara o creu. Per la seva banda, d’altres seleccions de renom com Turquia, Sèrbia o Irlanda necessiten gairebé un miracle per entrar en la repesca.

França es juga ser primera contra Bòsnia

En el partit més destacat de la nit, França s’enfronta a Bòsnia amb la primera plaça del grup en joc. Només un punt separa ambdues seleccions (França 20, Bòsnia 19) fet que eleva el partit a la categoria de decisiu, ja que un pas en fals o un gol desafortunat pot privar-los d’obtenir la classificació directa per l’Eurocopa. França no sabrà fins l’últim moment si podrà comptar amb Abidal i Evra, tocats. Bòsnia, per la seva part, ja ha anunciat que anirà a pel partit i compta amb tots els seus efectius. El partit es disputa a l'Stade de France.

L’altre focus d’atenció aquesta nit serà sobre la gespa del danès Parken Stadion, on Portugal es jugarà la primera plaça contra la selecció de Dinamarca. Totes dues seleccions arriben empatades a punts, però amb Portugal per sobre per la diferència de gols. Per aquest fet, a Cristiano Ronaldo i companyia els val l’empat, mentre que els danesos estan obligats a guanyar.

En la lluita per accedir a la repesca, trobem diverses seleccions de renom en situacions límit. Una d’elles és la selecció de Turquia, tercera del seu grup un punt per sota de Bèlgica. Per poder quedar segona, necessita aquesta nit un resultat millor que el que aconsegueixin els belgues contra Alemanya. Una altra situació crítica és la de Sèrbia, també tercera de grup i que necessita guanyar sí o sí aquesta nit al camp d’Eslovènia per poder jugar la repesca. No és menys decisiva la nit per Irlanda, que es juga la segona plaça a Dublin en un enfrontament directe contra Armènia.

Seleccions classificades (7): Espanya, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Itàlia, Polònia (amfitriona) i Ucraïna (amfitriona).

Comparteix i comenta

En portada