El Barça apallissa l’Estudiantes (97-51)

Ricard Camprubí - 12/10/2011, 22:28

El Barça s'acosta a la perfecció

El conjunt de Xavi Pascual ha fet passar un mal vespre a l’Estudiantes. Amb un atac imparable i una defens asfixiant ha humiliat als de Pepu Hernández, incapaços d’escapar del tsunami blaugrana. Un joc interior dominador, amb Ndong pletòric (21+8) ha liderat un joc coral, només contrarestat en un inici per German Gabriel (19). No hi ha hagut color.

Aquest Barça comença a no tenir rival. 19 victòries seguides entre el Play-off de la passa temporada i els primers compassos de l’actual i segona de l’ACB d’enguany. I sembla no tenir aturador en busca de la perfecció. Ja en els minuts inicials la dinàmica donava unes pinzellades de com acabaria sent el partit. Domini abassegador del joc interior del Barça i un ritme endimoniat. Fins a 31 punts han anotat els homes de Xavi Pascual en el primer quart, amb 8 de Ndong, 8 de Lorbek i 8 de Vázquez.

L’Estudiantes ha trobat en German Gabriel el salvador en què agafar-se amb els 12 primers punts dels madrilenys (18-12). Però en un tres i no res el Barça s’ha escapat escandalosament aprofitant una defensa incapaç d’aturar l’allau blaugrana. 31-19 a la fi del primer quart i una sensació de superioritat exultant.

La piconadora blaugrana s’ha pres un descans momentani. Empat a 16 ha estat el parcial del segon quart, amb una imatge força millorada per part dels de Pepu Hernandez però amb els tres americans (Flores, Simons i Wright) fora del partit. El Barça jugava al tram-tram, sense arriscar i desactivant cada alternativa defensiva del Estudiantes amb astúcia i eficàcia. 47-35 al descans, però la dinàmica era de tova.

Sense partit

I el tercer quart ha estat un dejavu del primer, la sentència definitiva. En cap moment hi ha arribat a haver un partit disputat. L’allau de joc col·lectiu amb una plantilla compensada i un bloc molt sòlid ha atropellat a l’Asefa Estudiantes. De ben segur que Pepu Hernández no ha quedat content amb la imatge oferta pel seu equip, especialment amb la de Wright, autor d’un -19 de valoració, rècord negatiu de l’ACB. La defensa del Barça ha ratllat la perfecció i ha culminat un tercer quart demolidor; 28-11 de parcial i una avantatge amb augment exponencial (75-46).

Sense cap més emoció que saber si el Barça acabaria assolint el centenar de punts, el darrer quart ha estat un mer tràmit, tot i que pel Barça no ho semblés. Jugadors a terra i cada pilota lluitada com si fos l’última. Fins i tot hi ha hagut temps pel debut del jove senegalès Mbaye, però sembla que insuficient per l’Estu per anotar (5 punts en el darrer quart). Aquest cop les estadístiques parlen per si soles: el doble de rebots del Barça, el triple d’assistències (30, el rècord d’enguany) i 144 de valoració per 29 dels madrilenys. 97-51, una pallissa brutal.

Estadístiques 

Comparteix i comenta

En portada