França, classificada; Portugal, al purgatori

Albert Morillas - 12/10/2011, 00:16

L'última jornada de la classificació per l'Eurocopa de 2012 ha deixat una gran sorpresa: la Portugal de Cristiano haurà de jugar la repesca. Han perdut 2-1 amb Dinamarca, que passa com a primera del grup H. França, en canvi, s'ha salvat pel pèls gràcies a un dubtós penal anotat per Nasri. També s'han classificat directament Rússia, Suècia (com a millor segona de tots els grups) i Grècia.

Grup A

Amb el primer lloc ja decidit a favor d'Alemanya, tota l'atenció estava centrada en Turquia (que jugava a casa amb Azeirbadjan) i Bèlgica (que se la jugava amb els teutons). La derrota belga contra els líders per 3-1 ja confirmava la classificació per la repesca dels otomans, però Burak Yilmaz s'ha encarregat amb el seu solitari gol de confirmar-la. En qualsevol cas, la imatge de la jornada ve firmada per Mesut Özil, que ha marcat un gol d'impressionant canonada. Aquí teniu l'obra del geni de Gelsenkirchen:

YouTube Preview Image

Grup B

El que es presentava com el grup més obert ha acabat sense sorpreses. Els favorits russos han destrossat la dèbil Andorra amb un contundent 6-0, així que l'emoció estava posada en el crucial República d'Irlanda-Armenia. Finalmet seran els irlandesos qui seran a la repesca, impedint així el miracle armeni amb gols del villà Dunne i Aleksanyan en pròpia porta. El gol de Mkhitaryan en el minut 62' ha posat la sal al matx, però no ha estat suficient.

Grup C

Donat que Itàlia ja estava a l'Eurocopa,el partit estrella del grup era l'Eslovenia-Sèrbia. Els de Petrovic tenien l'avantatge de dependre de si mateixos per avançar Estonia i ser a la repesca, però en el moment de la veritat han fallat. Un gol de Vrsic ha esclafat les il·lusions sèrbies, selecció on després de la decepció s'esperen canvis dràstics.

França ha suat de valent contra Bòsnia // Agències

Grup D

Partit a vida o mort entre la França d'Abidal i la Bòsnia d'Dzeko que ha estat a punt d'acabar en hecatombe gal·la. El del Manchester City ha fet callar París amb un gol des de fora de l'àrea, però al minut 78 l'àrbitre Craig Thompson ha assenyalat el punt de penal a favor dels francesos, en una jugada molt controvertida. Nasri, també dels citizens, ha posat la igualada al marcador i ha donat accés als bleus a Ucraïna i Polonia.

Grup E

Segons les normes de classificació a l'Eurocopa, el millor segon de tots els grups també té accés directe al torneig. Aquest ha estat Suècia, que ha aprofitat la relaxació dels Paisos Baixos per remuntar un resultat advers. Källström havia colpejat primer, però els tulipes havien instaurat la lògica a través de Huntelaar i Kuyt. Llavors, en dos minuts, els suecs li han donat la volta al marcador per posar el 3-2 final, gràcies a Larsson (de penal) i Toivonen. Tots dos equips han acabat contents ja que de totes maneres feia setmanes que Holanda estava classificada.

Grup F

Al grup F encara s'havia de decidir qui anava directe a l'Eurocopa i qui havia de passar per la repesca. Grècia partia amb avantatge, però per ben poc no l'ha espifiat a Geòrgia, on fins a deu minuts del final perdien. Finalment han decidit Fotakis i el mític Charisteas per a l'1-2. La selecció perjudicada per aquest resultat ha estat Croàcia, que havia fet els seus deures contra Letònia. El 2-0 mercè a Eduardo i Mandzukic els ha servit de ben poc, i veurem als croats a la repesca.

Grup G

El grup G era l'únic on tot ja era decidit. Anglaterra fa temps que era classificada, i l'última selecció europea en aparèixer, Montenegro, anava a jugar la repesca per fer història. Tant Gales com Suïssa han maquillat la seva imatge en vèncer Bulgaria i Montenegro per 0-1 i 2-0, respectivament.

Grup H

Cristiano haurà de lluitar a la repesca // Agències

Quan jugues amb foc tard o d'hora et pots cremar. Això li ha succeït a Portugal, que al deixar el treball per última hora haurà d'anar a la revàlida. Dinamarca s'ha imposat amb suficiència amb gols de Krohn-Dehli i el black cat Brendtner. Cristiano Ronaldo, que ho ha intentat però no ha estat acompanyat per l'equip, ha marcat de falta en el descompte, essent així massa tard. Per tant, els portuguesos seran el rival a evitar a les eliminatòries del purgatori.

Grup I

El grup d'Espanya, on juguen els catalans, mantenia l'emoció de conèixer el candidat a la repesca. Escòcia podia optar-hi d'haver guanyat contra els campions del món, però no han pogut obrar el miracle. La Roja no ha necessitat esforçar-se per firmar un 3-1, amb un Silva màgic i estel·lar, autor de dos gols, i un Villa que ha marcat el seu gol 50 amb la samarreta vermella. Goodwillie, de penal, ha fet el gol de l'honor escocès.

Pel que fa als catalans, han sortit des de l'inici Valdés, Puyol, Piquè, Jordi Alba, Busquets i Xavi. Aquest últim ha marxat del camp amb molèsties, i està pendent d'un diagnòstic. Especialment rellevant ha estat la titularitat d'Alba, que significava el seu debut amb Espanya. Qui no ha tingut el seu millor dia ha estat Valdés, causant del penal.

Pel Barça, a més dels jugadors ja mencionats, han jugat Pedro, el golejador Villa i Thiago, que ha sortit a la segona part.

 

Comparteix i comenta

En portada