Xangai es queda sense catalans

Guifré Jordan - 12/10/2011, 13:35

Ni Montañés ni Ramos han pogut passar a la tercera ronda del Màsters 1000, encara que les seves actuacions han estat totalment contraposades. Mentre que el veterà rapitenc no ha tingut res a fer contra Gilles Simon, el jove Ramos ha aconseguit un set en el partit que l'ha enfrontat a Alexandr Dolgopolov. Ambdós demostren que estan en dinàmiques diferents, el dia que Mardy Fish ha perdut contra un dels cridats a ser dels millors en el futur: Bernard Tomic.

Albert Montañés - Foto d'arxiu

Albert Montañés no ha tingut cap opció contra el francès Gilles Simon

El xoc entre Albert Montañés no ha tingut cap història (6-1 i 6-1). Per Simon aquest és un torneig clau de cara a les aspiracions per disputar el Màsters de final de temporada a Londres. Encara que el francès no ha jugat el millor partit, el nivell del rapitenc era massa baix com per plantar-li cara.

El català ha tingut alguna oportunitat, però sis pilotes de break desaprofitades en total han anat minant la seva confiança. A més, ha mostrat un nivell de servei gens competitiu (només ha guanyat un 38% dels seus primers). El dos jugadors són especialistes de terra batuda, però Simon ha demostrat ser més versàtil pel seu domini en ràpida, mentre que Montañés continua molt gris en aquesta superfície.

La mateixa sort ha tingut Albert Ramos, encara que el seu enfrontament ha estat més disputat (5-7, 6-3 i 6-2). El domini a la pista ha estat del seu rival, Dolgopolov, que amb la tècnica poc ortodoxa ha desconcertat el rival. El mataroní se n'ha sortit el primer set, però, en part gràcies a la ineficiència del servei de l'ucraïnès, que ha tancat el parcial amb només un 35% de punts guanyats al primer servei. Tot i la marcada falta de potència en els cops -que s'evidencia quan posa la bola en joc-, Dolgopolov és especialista al fons de la pista i pràcticament no ha deixat que Ramos hi digui la seva. En el segon i tercer sets no hi ha hagut pràcticament alternatives, cosa que ha deixat fora de combat un meritori català.

A la tercera ronda, l'ucraïnès se les haurà en un interessant partit de joves promeses amb Tomic. L'australià ha eliminat un dels que està més en forma del circuit, Mardy Fish, per 4-6, 6-1 i 6-4. El nord-americà encara no té el passi a l'últim Màsters assegurat. La jornada també està marcada per les derrotes de Fernando Verdasco davant Juan Carlos Ferrero, i la desfeta de Jürgen Melzer a mans d'un Santiago Giraldo a tenir en compte.

Comparteix i comenta

En portada