La Penya reacciona a base de triples (71-65)

Álvaro López - 13/10/2011, 00:40

Jordi Trias intenta superar a Robert Kurz / ACBPhoto

El FIATC Joventut ja té al sac la seva primera victòria a la nova Lliga Endesa. Els de Salva Maldonado van fer un partit molt seriós i regular, en el qual sempre van anar per davant al marcador. La clau va ser l'encert en els llançaments de tres punts durant el tercer quart, que va disparar als badalonins en el marcador

 

En l'estrena del nou FIATC Joventut a casa, els verd-i-negres van sortir amb una mentalitat totalment nova respecte a la jornada anterior. Sota la gran direcció d'Albert Oliver i una gran defensa, la Penya es va fer amb el control del joc. Només la manca d'encert, especialment de Derrick Obasohan (0/8 en tirs de camp a la primera meitat), va fer que els locals no agafessin grans rendes al marcador (8-3, min. 4). Robert Kurz, amb 9 punts al primer quart, va ser un malson per als de Badalona, que veien com el seu bon joc no es reflectia amb claredat al marcador (19-13, min. 10).

 

La bona circulació dels primers minuts es va esborrar al segon període. Aquest va estar marcat per la manca d'encert d'ambdós equips i per les interrupcions al joc. Els pivots de l'UCAM Múrcia s'imposaven en atac, però els rebots al cèrcol local eren per i Nacho Llovet, mentre que Latavious Williams portava de corcoll als de Luis Guil en els rebots ofensius. Al final, 29 a 27, que deixava a la Penya amb una sensació de haver pogut fer més. No es perdien pilotes, però mancava encert (1/15 en triples).

 

Aquest encert va arribar en forma de triples al tercer quart. Obasohan, en tres ocasions, i Fede Van Lacke dinamitaven el partit i es reconciliaven amb els seguidors de l'Olímpic. La Penya va gaudir de rendes de 14 punts (45-31, 47-33 i 52-38). Però la relaxació en defensa va fer aparèixer als interiors murcians. Sobretot el montenegrí Blagota Sekulic, autor de 10 punts durant el tercer parcial, que mantenien als seus dins del partit (56-46, min. 30).

 

A l'últim quart, els de Luis Guil van retallar distàncies gràcies al trio format per Sekulic, Augustine i Kurz. La lluita sota els cèrcols de Williams donava tranquilitat als de Maldonado (63-54, min. 35), però la primera i única cistella de Josep Franch, el gran protagonista abans del partit pel seu retorn a casa, posava als murcians a cinc punts (63-58, min. 37). En aquest moment, el veterà Oliver va servir-se de la seva experiència per anotar quatre punts seguits (65-58, min. 38). Però la Penya, qui no va saber tancar el partit quan va tenir oportunitats, va veure com Sekulic anotava un triple i es col·locava a només quatre punts (67-73, min. 39). Una pilota recuperada per Latavious Williams va donar la tranquilitat necessària perquè Pooh Jeter tanqués el partit a la línia de tirs lliures (71-65).

Comparteix i comenta

En portada