Nova Zelanda i Austràlia, a semis del Mundial de rugbi

Marc Fontrodona - 13/10/2011, 13:28

Per POL CAMPRUBÍ // Les dues seleccions oceàniques es van classificar i jugaran la semifinal d’on sortirà el teòric favorit per a la final. Els australians es van desfer de Sud-Àfrica a quarts en un duel entre titans i els All Blacks van haver de superar l’Argentina, que va oferir més resistència de l’esperada.

Sud-Àfrica desaprofita el seu domini

La campiona del món ha complert amb la tradició de no revalidar el títol, i ha caigut a quarts de final en un partit disputadíssim contra Austràlia. La veritat és que hi haurà qui consideri injusta la derrota, ja que els Springboks van dominar territorialment i es van quedar la possessió en grans períodes del partit. Però sorprenentment els va faltar ofici per definir i aprofitar les oportunitats franques que van tenir per sumar punts. En canvi els Wallabies no van perdonar, i van aprofitar un error sud-africà per fer l’única marca del partit, obra de Horwill. Entre això i els xuts a pals d’O’Connor, van aconseguir superar una Sud-Àfrica que havia arribat a posar-se per davant amb un drop de Morné Steyn. 9-11 al marcador final, un partit amb pocs punts i fins i tot una mica decebedor.

O'Connor, un dels noms claus en la victòria australiana // Agències

Els All Blacks no es deixen sorprendre

Nova Zelanda i Argentina es jugaven el partit de quarts més desigualat a priori, i finalment no ho va ser tant, però, tot i la lesió de Carter, els nova zelandesos van fer pesar els seus galons davant uns voluntariosos Pumas, que van arribar a avançar-se en el marcador amb una marca de Farias Cabello al minut 31 (6-7, després de dos cops de càstig de Weepu). La pressió i domini All Black en camp contrari es va traduir en cops de càstig que Weepu va seguir transformant en punts, 12-7 al descans. A la segona part, el desgast va acabar passant factura a l’Argentina, que va acabar cedint dos assaigs (obra de Read i Thorn), i més xuts a pals de Weepu i Cruden que van acabar d’allargar la victòria fins el 33-10 final, el partit amb més diferència de punts de tots els quarts.

Cruden, el substitut del substitut // Agències

Una final anticipada

La semifinal d’aquest costat del quadre es pot considerar pràcticament una final anticipada entre dues de les grans favorites al títol. Cal tenir en compte, però, que els All Blacks arriben amb moltes baixes, ja que a la ja coneguda de Carter i hem de sumar ara la del seu substitut, Colin Slade, i la del veterà arrier Mils Muliaina, que precisament en els quarts complia els 100 caps (internacionalitats). Esperem que això no desmillori l’espectacle i es pugui veure un gran partit digne de l’ocasió.

Comparteix i comenta

En portada