Enric Molina, nou màxim responsable arbitral de l'ITF

Guifré Jordan - 14/10/2011, 16:42

El barceloní Enric Molina, de 36 anys, és a partir d'avui el 'Head of Officiating' de la Federació Internacional de Tennis (ITF), és a dir, dirigirà l'òrgan rector dels àrbitres del tennis mundial, tant masculí com femení. Fins ara era un dels únics sis jutges de cadira distingits amb la xapa d'or per la ITF. La notícia coincideix amb la jornada de quarts de final del Màsters de Xangai, on David Ferrer s'ha imposat agònicament a Roddick, Murray no ha patit amb Ebden i Nishikori ha donat la sorpresa contra Dolgopolov.

 

Enric Molina ha assolit el màxim rang arbitral dins la federació

Enric Molina serà el responsable de tots els jutges de cadira i línia de partits oficials de la ITF després de la designació d'avui a Londres. Amb aquest reconeixement la seva carrera professional toca sostre: “Em sento enormement honrat i agraït per haver estat escollit per aquest càrrec dins la ITF, significa un gran desafiament. Espero poder treballar conjuntament amb les associacions nacionals, els Grand Slams i els circuits ATP i WTA, així com amb els àrbitres de tot el món”, ha afirmat.

Tot i ser força anònim pel públic general, Molina fa anys que està a l'èlit mundial de l'arbitratge de tennis. Formava part fins ara del selecte grup dels sis millors jutges del món, els distingits amb la 'Golden Badge' o la xapa d'or per l'organització. Després de vuit anys de carrera, el 2005 es va convertir en el primer català a arbitrar una final de Grand Slam, el que van disputar a Nova York Roger Federer i Andre Agassi. Aquell any també va dirigir la final de Copa Davis entre Croàcia i Eslovàquia. En total ha arbitrat tres finals de Grand Slams, tres de Copa Davis i un de Copa Federació.

El nomenament s'ha sabut el mateix dia en què David Ferrer ha guanyat el seu partit de quarrts de final del Màsters de Xangai davant Andy Roddick (6-7, 6-2 i 7-6). No ha estat un partit gens fàcil, ja que com és habitual en ell, ha començat per sota en el marcador. En un enfrontament equilibrat, el primer set ha arribat al tie-break i el de Nebraska se l'ha adjudicat gràcies al valor afegit que li dóna el servei. Ferrer s'ha posat les piles, l'ha noquejat al segon, i al tercer, amb els dos tennistes deixant-s'hi la pell, també s'ha imposat amb un tie-break còmode. El de Xàbia passa a semifinals després de salvar tres punts de partit a la ronda anterior.

El seu rival serà Feliciano López, que ha tingut un partit força plàcid contra el botxí de Nadal, Florian Mayer, que no ha mostrat ni molt menys tot el potencial que va desplegar ahir. L'altra semifinal la disputaran Kei Nishikori i Andy Murray. El japonès segueix amb el torneig que el catapultarà al millor rànquing aconseguit per un nipó en la història, ben per sota del lloc número 40. L'escocès no ha tingut cap problema per superar una de les sorpreses del torneig, Matthew Ebden.

Comparteix i comenta

En portada