Wayne Rooney, la màquina de generar polèmica

Marcel Sanromà - 14/10/2011, 10:40

L'expulsió contra Montenegro // Agències

Aquest dijous es van concretar les conseqüències del darrer acte polèmic del davanter anglès: tres partits de sanció per fúmer una coça per darrere al montenegrí Miodrag Dzudovic en el partit que va enfrontar Anglaterra i Montenegro divendres passat. Per tant, Rooney es perdrà tota la fase de grups de l'Eurocopa 2012 del proper juny.

Però aquest no és el primer cop, i probablement no serà el darrer, que Wayne Rooney protagonitza titulars de tota mena. En el capítol més amable, el juny passat va ser notícia quan va fer-se un trasplantament de cabell per pal·liar la seva incipient calvície. Repassem a continuació els episodis més controvertits que ha protagonitzat el davanter del Manchester United des dels inicis de la seva carrera fins ara:

* 22 d'agost de 2004: L'afer amb prostitutes

La primera polèmica en què es va veure involucrat l'astre anglès va esclatar l'estiu de 2004, quan va fer el pas de l'Everton al United. Rooney va admetre haver contractat els serveis de prostitutes després que el Sunday Mirror destapés el cas. El britànic va comentar: "Ara me'n penedeixo profundament, i espero que la gent entengui que és la classe d'error que comets quan ets jove i estúpid".

* 1 de juliol de 2006: Vermella al Mundial

Anglaterra i Portugal s'enfrontaven als quarts de final del Mundial d'Alemanya. Rooney batallava amb Carvalho per la possessió d'una pilota, i amb el defensa llavors del Chelsea a terra, l'anglès li va etzibar una puntada. Qui aleshores era company seu al Manchester United, Cristiano Ronaldo, va córrer cap a l'àrbitre, Horacio Elizondo, gesticulant ostensiblement per demanar una targeta vermella, que va ser concedida. Rooney va reaccionar amb amargor, empentant Ronaldo. Anglaterra va caure als penals.

* 1 de setembre de 2006: Polèmica amb l'autobiografia

Wayne Rooney va publicar, quan encara no havia fet els 21 anys, la seva autobiografia. Però abans que sortís a la venda, el Daily Mail va començar a publicar-ne extractes, i un d'ells acusava l'extècnic de Rooney a l'Everton, David Moyes, d'explicar a la premsa els motius, confidencials, del jugador per marxar del club. Moyes va negar rotundament l'acusació, i va demandar Rooney, l'editorial i el tabloide per difamació. El cas va acabar el 2008 amb un acord extrajudicial segons el qual el davanter pagava al tècnic 500.000 lliures i feia una disculpa pública.

* 18 de juny de 2010: "That's loyalty, for fuck's sake!"

Durant un partit de la fase de grups del Mundial de 2010, Anglaterra va empatar a zero amb Algèria, i els aficionats anglesos van reaccionar esbroncant els jugadors. Rooney va dirigir-se a càmera i va exclamar: "És maco veure els teus aficionats esbroncan-te, això és lleieltat, cago'n la puta! ([for fuck's sake[sic])".

* 5 de setembre de 2010: De nou amb prostitutes

Rooney havia dit el 2004 que pagar per sexe havia estat un estúpid error de joventut, però, sis anys més tard, de nou, dos tabloides, el relacionaven amb una prostituta de luxe de 21 anys. Aquest cop, a més, s'assegurava que el cas havia ocorregut el 2009, mentre la seva dona estava embarassada de cinc mesos del seu fill. El davanter va decidir no demandar els tabloides, fet del qual es desprèn que, implícitament, Rooney reconeixia els fets. Tot i això, la parella continua junta.

* 14 de setembre de 2011: Es va drogar Rooney?

Tot i que aquí el cas no és clar, Rooney podria ser el protagonista d'un sonat cas de dopatge que denunciava el mes passat el canal televisiu Channel 4. Un reportatge de l'emissora assegurava que 43 futbolistes de la Premier League van donar positiu en controls entre abril de 2007 i agost de 2010, tot i que gairebé tots ho haurien fet per drogues comunes, com el cànnabis i la cocaïna. Un dels casos seria: "un davanter internacional anglès de prestigi mundial per qui es va pagar un traspàs milionari". És Wayne Rooney? És Andy Carroll? Difícil de saber, però no hi ha massa alternatives.

* La cara amable

Però també s'ha de recordar, per acabar, com, quan el 2006 l'ara defuncta News of the World i el The Sun van acusar-lo d'assaltar la seva després dona en una club nocturn, i la justícia va condemnar els tabloides a pagar, va donar les 100.000 lliures de la multa a la caritat.

Comparteix i comenta

En portada