El Nàstic fa el més difícil però empata a Riazor (2-2)

Albert Bermúdez - 15/10/2011, 18:03

Remuntar al candidat número 1 a l'ascens i al seu estadi és una gesta, però el Nàstic ha tingut la mateixa efectivitat de cara a porteria com mala sort als últims minuts de partit. Una errada defensiva ha costat dos punts a un Gimnàstic que, sorprenentment, ha capgirat el marcador quan el Dépor es trobava còmode sobre la gespa. Tanmateix, els dos gols de Powel han estat contrarrestats per un altre in extremis d'Aythami.

Així ha marcat Salomão el primer gol // Agències

El Nàstic arribava a Riazor disposat a trencar un estat de desgràcia i fantasmes que, darrerament, sobrevolen Tarragona. Amb només quatre gols a favor (tres d'ells obra de Powel i l'altre, en pròpia), només un més que el nombre de punts acumulats en 7 partits de Lliga, fruit de tres empats i, per tant, cap victòria.

Els de Juan Carlos Oliva han gaudit de tres minuts en què han causat perill. A partir del quart, el Deportivo s'ha asserenat i ha dominat el partit. En més d'una ocasió els locals haurien pogut avançar-se en el marcador: Una pilota al travesser en una bona jugada de Laure per la línia de fons hauria pogut colar-se al fons de la xarxa després que la seva centrada s'enverinés; una falta de Guardado molt ben xutada ha marxat fregant la creueta esquerra de la porteria de Rubén Pérez, que ni havia intentat l'estirada; i com aquestes, moltes més ocasions que han tingut el seu premi en una bona rematada des de la frontal de Salomão. Guardado havia vist la seva entrada des de la segona línia i el portuguès ha definit perfectament. Control ràpid i orientat i ipso facto, una bona rematada ajustada al pal esquerre de la porteria. Amb l'1-0, el Deportivo s'ha sentit molt còmode i no ha patit per defensar un marcador amb què s'ha arribat a la mitja part.

En la segona part el Dépor ha cedit la iniciativa al Nàstic i tots dos equips (amb més claredat per als locals) han tingut bones ocasions per marcar. D'una banda, els blanc-i-blaus han estavellat una pilota al travesser, mentre que els catalans han tancat durant diversos minuts el Deportivo a la seva àrea. Tanmateix, al quart d'hora de segona part, gran acció de Powel, que ha guanyat l'esquena a Aythami, molt fluix en defensa, i ha batut Aranzubía per sota les cames. Sense merèixer-ho excessivament, el Nàstic ha aprofitat la passivitat del Dépor, molt habitual en el conjunt gallec quan el partit se'ls posa aparentment còmode.

El Deportivo ha reaccionat al gol encaixat, però el Nàstic s'ha fet amunt i ha confiat en aconseguir el gol de la victòria. Un gol que ha arribat a falta de pocs minuts per al final, demostrant que l'efectivitat ho és tot. Powel ha rematat sol i sense porter després d'una genialitat de Morán que ha deixat Juste sol davant el porter. L'holandès ha arribat des de darrere i ha marcat a plaer. Tot i això el Dépor no havia dit l'última paraula, perquè Aythami ha aconseguit el gol de l'empat in extremis en aprofitar una greu errada de Rubén Pérez en la sortida d'una falta.

Deportivo: Aranzubía; Laure, Aythami, Colotto, Ayoze (Juan Domínguez 86'); Bergantiños (Riki 66'), Jesús Vázquez; Guardado, Salomão (Saúl 78'), Valerón; i Lassad

Gimnàstic: Rubén Pérez; Ruz (Juste 66'), Xisco, Arzu, Mingo (Morán 45'); Seoane, Rodri; Longás, Peragón, Eloy (Tuni 56'); i Powel

Gols: 1-0 Salomão (36'); 1-1 Powel (61'); 1-2 Powel (84'); 2-2 Aythami (89')

Targetes: Groga als locals Aythami i Laure i als visitants Mingo, Ruz i Morán

Comparteix i comenta

En portada