El Sant Josep cau a Burgos (83-78)

Sam Gutiérrez - 15/10/2011, 15:01

L'equip gironí va practicar un bon bàsquet i va tenir la victòria a tocar, però dues accions puntuals el van condemnar i el Ford Burgos es va endur el partit a la pròrroga

Sergi Pino, decebut amb la segona derrota consecutiva del seu equip

Per SAM GUTIÉRREZ. Amb la mel als llavis. Així es van quedar els jugadors del Sant Josep després d'un gran matx a la pista d'un dels rivals més durs de la Lliga. Els de Zan Tabak van remuntar fins a 15 punts de desavantatge i després de portar l'enfrontament al temps extra, no van certificar un triomf que hagués estat molt important de cara als propers compromisos.

Durant el primer quart, el domini local va ser aclaparador. Els homes dirigits pel català Andreu Casadevall van centrar el pes ofensiu en els jugadors interiors, i se'n van anar de 6 a la fi del primer parcial (24-18). Els pivots Tillman i Darren Phillip (ex Casademont i jugador molt estimat per l'afició gironina, va firmar 16 punts i 11 rebots) van estar excel·lents i van portar de corcoll Middleton i companyia durant els 40 minuts.

El guió no va canviar massa al segon quart. Una gran defensa de Dani López (un ex ACB més a la gran plantilla del Burgos) sobre Nacho Ordín va ofuscar l'atac del Sant Josep, on només destacava Pino i Freimanis (això és notícia, màxim anotador del seu equip amb 15 punts). Amb un Sant Josep tocat (però no enfonsat) el Burgos no va sentenciar i això va permetre que dues bones jugades de Coleman acostessin perillosament el seu equip a només 4 quatre punts al descans (40-36). El marcador no reflexava el que havia estat la primera part, tot i que el signe del matx va canviar a la represa.

L'entrada de Pau Vila al tercer quart va aportar molta solidesa als gironins, que van retrobar-se amb aquell joc alegre i intens que van lluir les dues primeres jornades. Xavi Guirao va treure el seu fusell (una mica apagat darrerament) i amb dos llançaments triples va posar per davant els visitants (54-55). Aquest mínim avantatge es mantindria fins al darrer parcial, que va començar amb 56-57 pels catalans.

L'últim quart va ser trepidant. Els dos equips van pujar les defenses i la igualtat es va mantenir durant tot el període. Dues bones accions de Freimanis i un triple d'Ordín van trencar l'enfrontament (els primers punts del base de Monzón) i semblaven acostar la victòria al bàndol visitant (63-67 a falta d'un minut). Però dues pèrdues de pilota i l'encert des de la línia de personal dels castellans van dur el partit a la pròrroga (59-59).

En aquesta, on el Sant Josep va jugar sense el seu timó Ordín, expulsat per cinc faltes, l'experiència de il·lustres com Dani López o Darren Phillip es va imposar i el triomf es va quedar a casa. Ara bé, tal i com va destacar Tabak a la roda de premsa, tot i la desfeta, les sensacions van ser positives. El Sant Josep va tenir contra les cordes a un dels millors equips de la categoria i no va haver-hi rastre de l'apatia que es va veure diumenge passat contra el Granada. Ara bé, aquestes sensacions s'hauran de consolidar el proper dimecres (19:00) a casa contra un altre aspirant al títol, el Menorca Bàsquet.

Fitxa Tècnica

Ford Burgos: D.López (12), Schraeder (2), Castro (13), Phillip (16), Tillman (19) -cinc titular- Aguilar (3), Toledo (12), Huertas (3), Kedzo (3).

CB Sant Josep Girona: Ordín (5), Pino (13), Fernández (12), Middleton (11), Freimanis (15) -cinc titular- Jiménez (0), Coleman (6), Vila (0), , Labuckas (3), Canals (4), Guirao (9).

Parcials: 24-18, 16-18, 16-21, 13-12, 14-9

Comparteix i comenta

En portada