Ferrer es jugarà el títol contra un Murray imparable

Guifré Jordan - 15/10/2011, 16:18

David Ferrer ha hagut de suar contra un rival amb molta confiança en les últimes setmanes, Feliciano López, per arribar a la final (6-7, 6-3 i 6-3). Remuntada inclosa, ha acabat amb el toledà des de la restada. L'altre finalista del Màsters de Xangai serà l'escocès Andy Murray, que n'ha tingut prou amb menys d'una hora per escombrar Kei Nishikori (6-3 i 6-0). El japonès ha sortit molt agressiu, però s'ha anat desinflant.

Murray va guanyar a quarts de final Matthew Ebden, la sorpresa del torneig

Ferrer ha caigut en el parany de Feli en el primer set, ja que ambdós han mantingut el servei amb comoditat fins al sis iguals. Els serveis del de Toledo no han presentat fissures i l'alacantí no ha tingut res a fer. En el joc decisiu un sol minibreak l'ha decantat pel botxí de Berdych i Mayer. L'inici del segon set, però, ha portat un canvi radical del partit.

Ferrer ha aconseguit el trencament del servei al tercer joc, necessari per desconcertar i desequilibrar l'adversari. A partir d'aquest moment el número 5 del món ha portat la batuta la resta del partit i Feliciano ha començat a dubtar. Una frivolitat de deixada que ha volgut ajustar massa i un drive de Ferrer en moviment d'emergència des de dos metres rere la línia de fons que ha botat a la pista miraculosament denotaven nerviosisme. El marcador de breaks no s'ha mogut en el parcial i el partit ha anat al tercer.

L'últim set ha estat la repetició del segon, amb un López no tant fi sobretot en el segon servei, mentre que ha estat el de Xàbia el que ha tingut percentatges de més del 80% en punts aconseguits posant la pilota en joc. Un break al principi del set ha estat suficient, encara que el partit ha acabat amb un segon trencament a Feliciano, que ha completat un dels seus millors tornejos.

David Ferrer intentarà aconseguir el seu primer Màsters 1000 en la tercera final -les dues anteriors havien estat en terra batuda- contra Andy Murray. L'escocès no ha donat opció a Kei Nishikori, que ha sortit molt agressiu, tal com ha deixat entendre tot just en el primer punt de l'enfrontament. L'habilitat extraordinària de Murray en la defensa i en no donar mai per perdut el punt, però, ha parat els peus a les intencions del japonès, que ha perdut el servei tot just al tercer joc.

Encara que ha plantat cara la resta del set, un Murray que semblava no esforçar-se al màxim mantenia amb tranquil·litat el control i acabava el set amb la sensació de ser molt sòlid. En el segon, el número 4 ha escombrat qui serà el japonès amb el millor rànquing de la història a partir de dilluns vinent. Després d'un joc que s'ha estat a punt d'adjudicar, els últims han estat un tràmit, ja que Nishikori ha desconnectat per complet i s'ha resignat a rebre el set en blanc.

Andy Murray, després de guanyar els últims dos tornejos disputats i 24 dels últims 25 partits, té molts números per desbancar Roger Federer en el tercer lloc del rànquing a finals de temporada. Demà tindrà l'opció d'apropar-se més a aquest objectiu en el que seria el vuitè Màsters de la seva carrera. De moment, dilluns Federer serà quart del món, lloc que no ocupava des del juny de 2003.

Comparteix i comenta

En portada