Casey Stoner campió del mundial

Georgina Fàbregas - 16/10/2011, 11:17

MotoGP

El nou campió del mundial // Moto GP

Casey Stoner (Repsol Honda) ha guanyat el seu segon mundial, i ho ha fet de manera molt especial: a casa seva i el dia del seu vint-i-sisè aniversari. El pilot australià ha aconseguit avui la novena victòria de la temporada, proclamant-se campió. Jorge Lorenzo (Yamaha Factory Racing) ha estat el gran absent, ja que s'ha lesionat el dit anular durant el warm up i no ha pogut disputar la carrera. Stoner ha disputat tota la carrera en solitari, com ja és costum aquesta temporada. Aquesta victòria ha estat la cirereta del pastís, ja que aquest cap de setmana ha tingut una implecable actuació. A més a més, l'equip Repsol Honda també ha guanyat el mundial de constructors. Una carrera molt monòtona on l'única emoció i adrenalina les portava Stoner dins. Marco Simoncelli (San Carlo Honda Gresini) i Andrea Dovizioso (Repsol Honda) han completat el podi, els italians han estat batallant tota la carrera, lluitant per la segona posició. A mitja carrera han caigut algunes gotes que han perjudicat a Álvaro Bautista (Suzuki Rizla), que tot i que sortia des de la primera fila de la graella ha caigut quan era cinquè. Valentino Rossi (Ducati) també ha caigut. Il Dottore ha frenat malament en una baixada quan es disposava a avançar a Bautista i ha anat per terra. Dani Pedrosa (Repsol Honda) ha acabat quart, després d'un cap de setmana no gaire fi pel català. Cal destacar que aquesta vegada només han creuat la línia de meta deu pilots.

1. Casey Stoner, 2. Marco Simoncelli, 3. Andrea Dovizioso, 4. Dani Pedrosa, 5. Colin Edwards, 6. Randy de Puniet, 7. Nicky Hayden, 8. Toni Elías, 9. Loris Capirossi i 10. Karel Abraham

Moto2

El podi de moto2 // Moto GP

Després d'un duel entre Alex de Angelis (JiR Moto2) i Stefan Bradl (Viessmann Kiefer Racing), el pilot de San Marino ha pujat al calaix més alt del podi, superant al pilot alemany en l'última maniobra de l'última volta. Ha estat una emocionant batalla que només s'ha vist eclipsada per la brillant actuació de Marc Márquez (CatalunyaCaixa Repsol), que sortia des de l'última posició i ha acabat tercer, lluitant amb Claudio Corti (Italtrans Racing). Abans del primer gir el pilot de Cervera ja havia avançat a vint-i-dos pilots i així succesivament fins posicionar-se dins el podi; i ara mateix ja es troba a tres punts del líder del mundial Stefan Bradl. El català Pol Espargaró (HP Tuenti Speed Up) ha acabat quart.

1. Alex de Angelis, 2. Stefan Bradl, 3. Marc Márquez, 4. Claudio Corti, 5. Pol Espargaró, 5. Kenen Sofuoglu, 6. Scott Redding, 7. Andrea Iannone, 8. Mike di Meglio, 9. Yuki Takahashi i 10. Thomas Luthi

 

125cc

Sandro Cortese retalla distàncies amb Terol // Moto GP

El pilot alemany Sandro Cortese (Intact Racing Germany Team) ha tornat a guanyar per segona vegada aquesta temporada. Pocs minuts abans de començar la carrera han caigut unes gotes que han deixat el paviment humit, i aquí han sorgit els dubtes dels equips sobre la tria dels pneumàtics: la Direcció de Carrera ha declarat la cursa en mullat, però l'asfalt s'assecava amb molta rapidesa. Tots els pilots han escollit pneumàtics per mullat, excepte Nico Terol (Bankia Aspar) i Johann Zarco (Avant AirAsia Ajo) que han escollit els secs. Terol ha començat conduint de manera molt prudencial, per evitar caigudes, situant-se entre els pilots, sense voler arriscar-se. Poc a poc el valencià ha anat agafant confiança i ha remuntat fins la sisena posició. La carrera de la categoria petita ha acabat a falta de tres voltes per la caiguda de Niklas Ajo, moment en que tornava a aparèixer la pluja. Zarco ha acabat tercer i el seu principal rival, Nico Terol, sisè. Tot i que el pilot de Bankia Aspar no ha pujat al podi, ha puntuat i segueix mantenint una distància de 25punts respecte el francès.

1. Sandro Cortese, 2. Luís Salom, 3. Johann Zarco, 4. Efrén Vázquez, 5. Alberto Moncayo, 6. Nico Terol, 7.Héctor Faubel, 8. Maverick Viñales, 9. Louis Rossi i 10. Danny Webb 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada