La Penya ha tingut la victòria molt a prop a Bilbao (78-72)

Guifré Jordan - 16/10/2011, 17:01

El FIATC Joventut no ha sabut jugar les seves cartes en els últims minuts d'un enfrontament que han tingut a la mà fins al final. L'actitud dels jugadors ha estat molt positiva i els primers mecanismes d'equip de la nova plantilla comencen a funcionar. Els verd-i-negres, però, han anat massa minuts per darrere al marcador i el rival, el Bizcaia Bilbao Basket, era massa complicat per un conjunt que encara té marge de millora.

Mentre que Fischer ha estat a tot arreu pels locals -entre els seus números s'hi compten 14 rebots-, Jelinek pels visitants ha tingut dies amb més encert exterior

La Penya ha començat l'enfrontament amb un gran encert en la línia de 6,75, amb tres triples en cinc minuts que contrarestaven l'inici tan actiu que ha tingut D'Or Fischer. En les files verd-i-negres, Derrick Obasohan i David Jelinek mostraven molta facilitat per anotar. En el joc interior, Williams i Llovet no tenien tanta fluidesa.

Amb el marcador encara favorable (14-15, minut 7), Van Lacke, Sow i Jeter han provat de donar sang fresca a l'equip, però l'excessiva rotació els ha desconcertat. Això ha donat l'oportunitat al Bilbo de Mumbrú i de Marko Banic d'aconseguir un parcial de 6-0 i acabar el primer quart 22-17. Tot i que era minsa, els biscaïns han aguantat la diferència la major part de l'enfrontament.

En el segon període, fins i tot, l'han eixamplada fins a deu punts (27-17) donades les deficiències ofensives dels badalonins els tres primers minuts. L'engranatge d'equip dels vigents sotscampions de l'ACB funcionava més. Als últims compassos del quart, però, un esforç de concentració en defensa de la Penya ha tallat l'hemorràgia anotadora dels locals i les distàncies a la mitja part han acabat ajustant-se (40-37). El duet Jeter-Obasohan s'havien posat l'equip a l'esquena.

El tercer període ha començat amb un intercanvi de cistelles que ha fet la igualada en l'electrònic, però una esmaixada de Fischer i un triple de Blums despertaven les 8.000 ànimes que omplien el Bilbao Arena. Una Penya a remolc però amb moltes ajudes en defensa seguia l'estela i anotava a comptagotes sobretot de la mà de Jeter, Obasohan i Jelinek. Els interiors es trobaven en Fischer un mur que ha arribat a taponar sis pilotes en el matx.

Amb el 54-53 i tot per decidir començaven els últims deu minuts. L'estira-i-arronsa començava amb cinc punts seguits de l'ex de la Penya per duplicat Àlex Mumbrú, contrarestats per un parcial idèntic dels badalonins. L'únic referent en atac dels visitants era Derrick Obasohan, que ha vist durant tot el partit la cistella més gran que la resta i ha acabat amb 22 punts i 5/6 en triples -Banic ha firmat vint punts i Fischer 25 punts de valoració. L'últim, a sis minuts del final, avançava el seu equip per darrera vegada (63-64). El Bizcaia Bilbao Basket ha demostrat en el tram final més ofici i més forma d'equip i ha donat el cop de gràcia al partit amb un parcial de 9 a 0 (72-64, min.38).

La Penya no ha sabut plantejar els atacs a causa de la defensa més completa dels locals i ha estat forçat al tir exterior sense massa encert. No obstant això, Van Lacke i Jelinek han arribat a reduir la distància als dos punts. L'estratègia típica de l'últim minut dels partits ajustats ha caigut de la mà dels locals, que s'han endut una victòria tan complicada com la de dimecres contra el Madrid.

 

Fitxa tècnica:

78 - Bizcaia Bilbao Basket: Jackson (10), Banic (20), Grimau (2), Mumbrú (15), Fischer (12) -cinc inicial-, Fisher (0), Hampl (5), Stevic (2), López (0), Vasileiadis (0), Blums (12).

72 - FIATC Joventut: Oliver (6), Jelinek (11), Obasohan (22), Llovet (0), Williams (7) -cinc inicial-, Trias (2), Todorovic (0), Jeter (9), Barrera (0), Sow (4), Van Lacke (11).

Comparteix i comenta

En portada