L'Atlètic, punt i seguit (0-0)

Àngel Bravo - 16/10/2011, 00:19

Repartiment de punts a Andalusia, on s'han enfrontat el Granada amb l'Atlètic de Madrid en un partit sense gols i, tot que amb oportunitats, força fluix en conjunt. Els andalusos han arrencat amb potència a les dues parts, però ha estat l'Atlètic qui ha pogut demostrar en més moments la seva autoritat, sense èxit. Amb tot, els madrilenys segueixen a la recerca de la seva identitat amb un nou partit sense obrir el marcador i un joc encara buit de matís.

 

Adrián, el més destacat de la segona meitat. Foto: Arxiu

El Granada, equip, recordem, que fa 35 anys que no jugava a la Primera Divisió, ha sabut contenir un Atlètic de Madrid prometedor, que segueix esperant, per tant, que les promeses es facin realitat. Avui vestits de blau marí, ja que el conjunt local anava de blanc i vermell, els matalassers han sortit endormiscats al Nuevos Cármenes, potser perquè els semblava una gespa que el tigre Falcao devoraria amb facilitat. Amb tot, ni tan sols el colombià ha trobat les finalitzacions habituals i el partit ha acabat com a l'inici llevat de les vuit targetes grogues.

Manzano no podia comptar ni amb Silvio, ni amb Salvio, ni amb Turan, tots tres per baixa, Perea descansava del partit internacional i, pel mateix motiu, Falcao no estava per jugar tots els minuts. Tot plegat no és excusa, però, perquè arrosseguessin l'equip altres perles com Reyes o Diego. Però això no ha estat fins ben arrencada la primera part, ja que la iniciativa dels minuts inicials era pels granadins. El nigerià Uche, de cap i al minut 3, ha estabellat al pal esquerre de Curtois l'esfèrica després d'una bona centrada de Dani Benítez, fet que ha palesat un major caire ofensiu dels andalusos. El mateix Dani, al minut 20, ha tingut la jugada estrella del partit provinent d'un córner en contra. El porter Roberto ha llançat una llarga pilota, que ha travessat tot el camp, cap al lateral del Granada, que en l'u contra u versus Courtois ha decidit una pseudovaselina que ha fregat l'escaire dret de la porteria de l'Atlètic.

A partir d'aquí Reyes s'ha adonat que havia de fer alguna cosa per canviar les coses i, en rebre al minut 22 una assistència de Diego, l'ha engaltada per generar la primera gran ocasió roig-i-blanca i fort ensurt al "Gato Rosa", el porter del Granada, qui l'ha enviat a córner, un de vora la vintena de serveis de cantonada que ha ofert l'encontre. L'Atlètic, a la fi, ha accentuat la pressió per reequil·libar el partit i així ha estat fins al descans. La jugada polèmica, però, l'ha protagonitzat Uche al minut 34 en caure al límit de l'aire entre dos defenses de l'Atlètic. L'afició ha reclamat un penal, inexistent això sí, en una jugada que, en no interrompre l'àrbitre, ha acabat en una contra perillosa del conjunt visitant.

La segona part ha calcat l'apansiment roig-i-blanc del primer temps i l'incisió andalusa però, de la mateixa manera, les estadístiques de possessió i atac les ha anat recuperant l'equip matalasser de mode progressiu, sobretot gràcies als canvis que ha decidit Manzano. L'entrada d'Adrián ha revolucionat lleugerament les arribades de l'Atlètic, Diego (qua ha volgut fer de Baptista regalant als matalassers una bona xilena) ha guanyat més mobilitat a la zona de tres quarts, i Reyes s'ha apoderat de la banda dreta. Falcao no s'ha vist gaire, potser pel jet lag de Colòmbia, però també perquè no ha rebut amb prou precisió l'esfèrica; i el portuguès Pizzi, subtituint-lo al darrer quart d'hora, ha fet els deures amb algunes notes de qualitat. Deures, però, que no fa l'equip madrileny en conjunt, fet que el manté en la zona intermitja de la taula. El Granada per la seva banda ha d'aprofitar dies com aquests per aconseguir el que ara mateix sembla la seva clara lluita: la permanència.

Fitxa del Partit:

Estadi: Estadio Nuevo Los Cármenes

Granada: Roberto, Fran Rico, Iñigo López, Abel (Mikel Rico, 68'), Nyom, Carlos Martins, Geijo, Dani Benítez (Molló, 68'), Uche (Jara, 74'), Maintz i Siqueira.

Atlètic de Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Filipe Luis, Gabi, Mario (Adrián, 56'), Tiago (Assunçao, 56'), Reyes, Diego, Falcao (Pizzi, 74'), Domínguez.

Àrbitre: Turienzo Alvarez (col·legi de Castella i Lleó), que ha tret la groga a Fran Rico (22'), Gabi (27'), Martins (41'), Tiago (49'), Juanfran (52'), Nyom (67'), Miranda (75') i a Assunçao (78').

Comparteix i comenta

En portada