Murray, en plena forma

Guifré Jordan - 16/10/2011, 14:10

Andy Murray ha tornat a assaborir un títol per tercera vegada consecutiva en una tardor excel·lent per ell. L'escocès ha sabut gestionar la ràbia i ganes de David Ferrer fins que, no sense esforç (7-5 i 6-4), ha tancat el partit estalviant-se un tercer set que apuntava a ser molt perillós per la motivació extra que hauria aportat a l'alacantí. És el vuitè Màsters 1000 de l'escocès, que a partir de la setmana que ve serà el nou número 3 del món, mentre que Ferrer es queda per tercera vegada a les portes d'una victòria en un torneig d'aquesta magnitud.

Andy Murray mostra el seu vuitè títol de Masters 1000 al costat d'un decebut David Ferrer

Els dos primers jocs ja presagiaven una disputa aferrissada dels dos contrincants al llarg del partit. Després de cinc 'deuces', Murray ha aprofitat el segon punt de break i ha començat a liderar el marcador, però Ferrer en el següent ha fet la igualada amb una demostració de bones restades. Al llarg del set els jugadors no han pogut forçar cap trencament, i han comès més errors no forçats que punts guanyadors, en un intent de desequilibrar i d'evitar el tie-break. Al 5-5, però, i amb 30-0 al servei del de Xàbia, Murray ha fet un recital de joc defensiu des del fons que ha fet tornar boig Ferrer a la xarxa i ha capgirat el marcador.

El break ha estat determinant per atorgar el set a mans britàniques: El segon parcial ha començat tal com ha acabat el primer: amb un 30-0 pel número 5 en el joc inicial, Murray ha pressionat des de la restada i, aprofitant-se d'una doble falta i altres errors no forçats de l'adversari, ha aconseguit un break que semblava crucial per trencar el partit. Immediatament, però, ha vist com un voluntariós Ferrer l'ha recuperat tal com al primer set.

El joc de Murray era irregular, mentre que el de Ferrer era massa arrauxat, cosa que ha evitat veure un partit amb molta qualitat. El partit, però, el liderava en general l'escocès, que sense brillar ha posat molts obstacles per cedir cada punt. Més per desesperació del de Xàbia i gran joc defensiu del britànic, el segon ha aconseguit un break a la meitat del set que ha decidit l'enfrontament.

Andy Murray és el jugador més en forma del circuit, ja que s'ha adjudicat els tornejos de Bangkok, Tokyo i Xangai en una gira asiàtica rodona que l'ha portat a guanyar 25 dels últims 26 partits. Més important encara, a partir de demà desbancarà Roger Federer del número 3 del món -que no serà en el Top Three per primera vegada en vuit anys- i presagia un final de temporada que pot ser un xoc de trens entre el relleu de Federer i Nadal, que es personifiquen en les figures de Novak Djokovic i Andy Murray.

 

Comparteix i comenta

En portada