Ningú no és perfecte (81-75)

Ricard Camprubí - 16/10/2011, 21:00

Navarro no ha aparegut quan l'equip el necessitava

Adéu al liderat i a la ratxa de 19 victòries seguides. El Barça ha fet un partit gris davant el Cajasol i ha pecat de continuïtat en el joc per primera vegada a la temporada. Urtasun (23) i Davis (16+7) han estat els botxins, sempre recolzats per una defensa impecable que ha provocat fins a 19 pèrdues de pilota. Estranyament només Eidson (29 val) ha superat els 10 punts pel Barça, un fet insòlit que explica moltes de les mancances de joc que ha mostrat avui l’equip. 

L’oasi blaugrana 

Pel Barça semblava que el partit contra l’Asefa Estudiantes no hagués acabat. Els homes que tradicionalment vesteixen de blau (avui de rosa) eren carn de tova, d’una altra exhibició dels homes de Xavi Pascual.

Parcial de 0-8 en un tres i no res i tot semblava fer baixada. No era el ritme que li interessava al Cajasol, vertiginós en atac i contundent en defensa. Però ha estat així com els sevillans han entrat al partit, amb la mateixa moneda.

Com ja ve sent habitual Eidson li ha pres la titularitat a un desencertadíssim Pete Mickeal (només 1 cistella de camp en 3 partits) i ell ha estat la locomotora blaugrana al primer quart amb 11 punts. Davis, el pivot del Cajasol, trobava la inspiració necessària i a falta de percudir en les posicions més interiors, explotava el seu bon llançament a 5 metres. 22-25 a la fi del primer quart d’un matx que prometia més del que ha acabat sent.

Tot el que al primer quart havia estat fluïdesa i electricitat en atac, s’ha convertit en pauses i imprecisions en aquest segon, el terreny del Cajasol. Navarro ha mostrat els seus defectes, i la defensa amb la mirada ha permès que Txemi Urtasun realitzés el partit de la seva vida (23 p.). Però la victòria no hagués estat possible sense l'excel·lent teranyina defensiva que ha confeccionat Joan Plaza. 32-29 i un parcial de 8-0 que donava un primer avís al Barça. I sense reconduir la situació i deixant els deures per a la segona meitat el Barça marxava estranyament per sota el marcador al descans (38-34).

La relació del Barça els darrers anys amb el tercers quarts ha estat marcada pels extrems. Fa 4 temporades els tercers quarts eren un autèntic martiri pel Barça, i l’equip rival abans de saltar a la pista semblava tenir-li la moral menjada. Amb el cicle guanyador de Pascual la importància ha minvat; el Barça acostuma a ser una piconadora diesel.

Paul Davis ha fet un partit molt sòlid

Urtasun trenca el partit

Avui, no hi ha hagut canvi de dinàmica, simplement s’ha mantingut la del final del segon quart. Urtasun ha fet de Navarro i Navarro ha fet el passarell. 11 punts en el tercer quart per l’escorta que en un obrir i tancar d’ulls col·locava els seus 11 amunt (49-38).

Huertas no ha sabut llegir el partit, tal i com demostren les 18 pèrdues d’avui davant les 11 de mitjana i Xavi Pascual, quan l’equip ja perdia per 15 (53-38), ha hagut de recórrer a la sorpresa per remuntar. Eidson ha passat a ocupar la posició de base, i amb ell de director i Rabaseda amb el pinyó fixe, el Barça Regal ha recuperat l’ordre tan en el joc com en el marcador amb un parcial de 0-10 ja entrat el darrer quart (60-56).

El partit tornava a estar obert i podia caure d’una o altre banda. L’empanada continuava als rostres dels jugadors balugrana, menys en el de Rabaseda. Amb la directa posada en un i altre bàndol del parquet, sostenia el Barça i allargava les esperances. Però al final la precarietat ha rebentat. Un error de Rabaseda i la falta compulsiva posterior, posava en safata dos tirs lliures al Cajasol a conseqüència del bonus de faltes. 71-65 amb un minut per disputar. Missió impossible. Primera derrota de la temporada pel Barça (81-75).

Estadístiques 

Comparteix i comenta

En portada