No hi ha obstacle prou gran

Andreu Merino - 16/10/2011, 19:11

Avui al Narcís Sala el Sant Andreu ha aconseguit una victòria d'equip gran. D'equip que no es rendeix i que com més adversitats se li presenten, treu més valentia per fer-hi front. Els homes de Piti Belmonte s'han sobreposat a un penal en contra, a l'expulsió de Moyano i el seu entrenador i han sabut aguantar el resultat de 2-1 amb 10 homes sobre la gespa. Una actuació pre treure's el barret amb Marcos, un cop més, com a protagonista.

El Reus Deportiu arribava a Sant Andreu com a segon classificat i equip revelació de la temporada. Els de Sant Castillejo han vingut a guanyar i això ha permès veure un artit obert, amb alternatives en el domini del joc i amb nomroses ocsions de gol. El primer a intentar-ho ha estat Quim Araujo. El mago ha disposat d'una rematada a l'àrea petita, però el porter Àngel ha estat prou ràpid per enviar-a a córner. El porter del Reus ha tornat a ser clau un minut despréss. Llobet sorprenia tothom buscant un llançament directe en una falta lateral, però Àngel ha tornat a enviar a córner. El Reus veia que si seguia aculat al darrere patiria, i els del Baix Camp han avançat línies decidits a fer-se amb el control del partit. Ho han aconseguit durant uns minuts, però no ho han aprofitat per crear ocasions clares de perill. Si que ho ha tornat a fer el Sant Andreu, un cop més amb Llobet com a protagonista. El cambrilenc ha aprofitat una connexió entre Araujo i Marcos, que li ha deixat lapilota franca a la frontal de l'àrea, per fer un xut que ha sortit massa creuat. Poc després el Reus hauria pogut avançar-se. De fet la pilota ha acabat al fons de la xarxa, però l'àrbitre ha considerat que hi havia fora de joc de Trujillo després d'uns servei lateral de dalta. Així doncs, els dos equips continuaven posant-hi molta voluntat però hi havia poc encert. Només una cosa més abans del descans. Al minut 43 el col·legiat navarrès Flores Roda ha ensenyat targeta groga a Moyano. Podria semblar interessant, però ha estat clau en els segons 45 minuts.

Segona part de bojos.

Els segons 45 minuts no podien començar més animats. Primer Marcos ho ha provat amb una rematada que ha sortit fora, i després Araujo i Llobet han tingut una de les ocasions més clares del partit. El mago ha rematat des del punt de penal completament sol, però Àngel ha fet unamagnífica aturada amb els peus. El refús l'hauria pogut aprofitar Llobet, però el seu xut ha estat interceptat per Beñat, quan la pilota ja entrava. Semblava impossible però el resultat continuava sent d'empat a zero. Però ja se sap que a la segona B quan n'hi ha una de calenta, és molt probable que seguidament en vingui una de freda. Al minut 54, després de recuperar una pilota al mig del camp, un jugador del Reus ha enviat una passada en profunditat per Chumbi. Qun el davanter andalús encarava Morales, Moyano l'ha fet caure. Penal clar i segona targeta groga pel de Mollet. El Sant Andreu es quedava amb deu i el Reus disposava d'un penal, tot semblava indicar que s'hauria de començar a treballar per remuntar un resultat advers.

Però era l'hora de l'heroi silenciós. Del que (gairebé) mai falla. Era l'hora de Morales. El Moro ha aturat el penal llançat pel Robert, la grada del Narcís Sala s'ha volcat amb l'equuip ha partir d'aquest moment, i l'error ha suposat un cop massa gran a la moral d'un Reus que ja es veia guanyador. Al minut 61 Marcos confirmava el seu bon moment, i també l afe del Sant Andreu, col·locant l'1-0 al marcador. El de Pollença ha aprofitat una molt bona passada de Marc Martínez i ha batut Àngel pel pal curt. I com si es tractés d'una repetició, el balear ha tronat a marcar dos minuts després. Marcos ha superat Socías i s'ha plantat sòl davant el porter per fer una vaselina que ha rribat al fons de la xarxa. El Sant Andreu es posava dos gols per davant, però continuava jugant amb un menys.

Patiment i show arbitral

Sant Castillejo se l'ha jugat hi ha introduit un triple canvi per intentar aprofitar la superioritat numèrica. Álvaro, Pablo i Jorge entraven al minut 66 per revolucionar el partit, i un minut després l'objectiu començava a complir-se. Després d'un afalta lateral bastant toveta, la pilota ha pict al pal, i Chumbi, molt atent aprofitava el refús per retallar distàncies. Però el Sant Andreu ha estat valent hi ha continuat buscant la porteria, això sí, d'una forma menys arriscada. Marcos, Dídac i Marc Martínez, en un llançament de falta directa haurien pogut marcar el tercer en els següents 10 minuts. Ha estat elsehores quan el col·legiat Flores Roda ha decidit saltar a escena per esdevenir protagonista. Primer expulsant Piti Belmonte 12 minuts abans del final i després aturant més de 5 minuts el partit per un petit forat a la xarxa de la porteria de Morales. El Sant Andreu ha sabut aguantar, i fins i tot Blanco podria haver fet el tercer al 88. Els homes de Piti Belmonte han donat una lliçó d'èpica i maduresa i s'han endut el segon drebi català de la temporada al Narcís Sala. La segona victòria consecutiva carrega de moral als andreuencs, que ja s'han situat a la part mitja-alta de la classificació.

Comparteix i comenta

En portada