El Manresa fa el ridícul al darrer quart (61-49)

Roger Mateu - 17/10/2011, 01:07

Només tres miserables punts -i de tir lliure- dels de Ponsarnau en l'últim període han fet que el Manresa hagi perdut el seu primer partit a la Lliga Endesa. El gran inici dels del Bages ha anat perdent força a mesura que ha anat avançant l'enfrontament. Després del 32 a 35 del descans, l'Assignia ha encaixat un parcial imperdonable de 29 a 14. A més d'assolir el rècord negatiu de no haver anotat cap cistella en joc en tot un perióde. Doellman i Asselin han estat els únics jugadors visitants que s'han salvat de la crema. Bulfoni i Junyent han estat els pals de paller de l'Obradoiro.

Àlex Hernández ha passat gairebé desapercebut // Agències

Inici espectacular del Manresa en els primers cinc minuts. Achara i Doellman portaven de corcoll els homes de Moncho López. L'equip vermell-i-blanc feia una defensa a l'home que donava els seus fruits. A més, els del Bages estaven especialment inspirats des de més enllà del 6,75. Fins a 3 triples consecutius han disparat ràpidament el marcador fins al 2 a 11, que ha estat de 2 a 13 amb un llançament de 4 metres de Doellman.

Era el minut 5 i Javi Rodríguez havia estat clau en les recuperacions de pilota. Però a partir d'aquí, les coses han començat a canviar. Bulfoni ha entrat a pista i ha fet alçar l'ànim dels seus companys i del públic gallec. Només entrar ha anotat el 4 a 13 i ha provocat una falta en atac de Hanga. L'exjugador manresà ha començat a clavar triples i, amb la col·laboració del català Junyent, han eixugat la distància fins al 12 a 17 del primer quart.

El segon període ha tingut un nom clar: Oriol Junyent. El pivot català ha marxat als vestidors amb 9 punts i fent estralls sota la pintura amb un rebot poderosíssim. Ajudat, com no podia ser d'una altra manera, del capità "Tuky" Bulfoni, que ha dominat els primers passos d'aquest segon assalt.

El Manresa mantenia els avantatges a l'electrònic gràcies a un solitari Asselin, l'únic que mantenia el pols amb el poder interior de Junyent i la gran direcció de Bulfoni. Els punts de Palsson, Doellman i Hanga han aportat la dosi ofensiva necessària per marxar al descans amb un 32 a 35, després de tres tirs lliures seguits de Corbacho i un cop de dits d'Asselin sobre la botzina.

Després dels quinze minuts pertinents de descans, semblava que les coses no havien de canviar. Els incansables Junyent i Bulfoni seguien el seu pols particular amb Doellman, Asselin i Achara. Al minut 23, els jugadors de Ponsarnau guanyaven per 32 a 39, inici de tots els mals manresans. L'Obradoiro ha apretat com mai i un triple de Milt Palacio ha acostat a tan sols dos punts el seu equip, 42 a 44. Una falta antiesportiva ha fet que per primer cop el Blusens Monbus empatés a 44, Junyent havia encertat tots dos tirs lliures de la falta.

El que ha passat després d'això, un desastre absolut. El Manresa només ha anotat 5 punts més en els 13 minuts restants. Palsson ha anotat el 44 a 46 a menys de 2' pel final i, aquesta, ha estat la darrera cistella en joc dels bagencs en tot el partit, un rècord negatiu en tota la història de la Lliga ACB i Endesa. L'Obradoiro, sense fer un gran partit, ha anat anotant cistelles amb més o menys freqüència fins arribar al 61 a 49 final.

El Manresa ha controlat força bé el rebot ofensiu, però ha estat del tot negat de cara cistella. Ni Montañez, ni Àlex Hernàndez, ni Doellman ni Javi Rodríguez han estat capaços d'anotar en joc. Per la banda local, Bulfoni, Palacio, Lasme, Kendall i Corbacho han lapidat l'Assignia sense gaire brillantor però amb eficiència. Amb la victòria gallega, tots dos equips tene dues victòries i una derrota en les tres primeres jornades del campionat Endesa. La setmana vinent el Gran Canària vista el Nou Congost de Manresa a les 12.30h del migdia, una nova oportunitat d'assolir un altre triomf bagenc.

Fitxa tècnica:

61 - Blusens Monbus (10+22+18+11): Milt Palacio (7), Deron Washington (1), Ebi Ere (7), Levon Kendall (-), Stephane Lasme (6) -cinc inicial-, Bernard Hopkins (-), Andrés Rodríguez (2), Mario Cabanas (-), Javier Bulfoni (14), Oriol Juyent (15) i Arberto Corbacho (9).

49 - Assignia Manresa (17+18+11+3): Javi Rodríguez (2), Haukur Paisson (10), Adam Hanga (6), Justin Doellman (12), Kieron Achara (7) -cinc inicial-, Josh Asselin (12), Román Montañez (-), Álex Hernández (-), Sergiy Gladyr (-), Marcus Landry (-) i Oriola Pierre (-).

Àrbitres: Juan Luis Redondo, Juan Carlos García González i Rubén Sánchez Mohedas. Sense eliminats.

Incidències: Partit corresponent a la tercera jornada de la fase regular de la Lliga Endesa disputat al pavelló Multiusos Fontes do Sar davant de 5.000 espectadors.

Comparteix i comenta

En portada