Un hat trick de Gameiro manté líder al PSG

Sergi Pagès - 17/10/2011, 15:24

La gran actuació del davanter francès va donar els tres punts a l’equip parisenc, que segueix líder en solitari. De prop el segueix el Lió, que va guanyar fàcil al cuer de la classificació, el Nancy. El Lille també va guanyar i es situa en la quarta plaça. La creu de la jornada és de nou el Marsella, que després d’empatar a zero es troba a un punt del descens. 

El Paris Saint Germain continua comandant la lliga francesa després d’aconseguir la seva quarta victòria consecutiva i confirmar que és, ara per ara, el millor equip gal. L’últim responsable del triomf parisenc és Kevin Gameiro, autor d’un hat trick que va donar els tres punts a l’equip de la capital. Si no ha fallat el líder tampoc ho han fet els seus perseguidors, que han guanyat els seus partits. El Lió va tenir una tarda plàcida contra el cuer Nancy, el Montpeller va vèncer al Dijon en el partit amb més gols de la jornada, mentre que el Lille va guanyar l’Auxerre remuntant. A la part baixa hi destaca el Marsella, que segueix negat i va sumar un nou empat.

 

Kevin Gameiro és el màxim golejador de la lliga

Gameiro decideix el partit

Victòria del PSG -i ja en van quatre de consecutives- contra un modest Ajaccio que consolida el seu liderat a la lliga. El partit es va iniciar amb un gol matiner de Gameiro (als 2 minuts) a la sortida d’un córner. També a pilota parada va empatar el partit l’Ajaccio en la primera part, per mitjà de Medjani. Amb l’empat s’arribaria al descans, un resultat sorprenent tractant-se del líder i un recent ascendit. No obstant, Gameiro apagaria tots els dubtes amb dos gols més al principi de la segona part. De forma gairebé consecutiva (50’ i 53’), el davanter francès va aconseguir una diferència que els locals no aconseguirien reduir. Amb aquests tres gols, Kevin Gameiro encapçala la taula de màxims golejadors amb un total de 8 dianes.

 

El Lió va poder reservar forces

Triomf plàcid abans del Madrid

L’Olympique de Lió va gaudir d’una de les tardes més tranquil·les que es recorden per Gerland. El cuer de la lliga, el Nancy, no va oposar resistència i en poc més de mitja hora els lionesos ja havien tancat el partit per complert. Les dianes de Gomis i Michel Bastos per partida doble van deixar el partit vist per sentència a la primera part, fet que va aprofitar el tècnic Rémi Garde per estalviar forces de cara el proper xoc contra el Madrid. El partit ens va deixar també la reaparició de Yoann Gourcuff després d’una llarga lesió que l’havia allunyat dels terrenys de joc aquesta temporada. El Lió segueix l’estela del líder i és a 3 punts mentre que el Nancy continua en última posició.

 

 

Jelen no va celebrar el gol contra el seu ex-equip

El Lille remunta sobre la botzina

Més de vuitanta minuts van haver de passar per a què el Lille remuntés el gol inicial de l’Auxerre. L’entrada al camp de Hazard i lues dues dianes aconseguides en els darrers minuts van fer possible que l’actual campió donés la volta al marcador. En la primera part, tot i el domini dels visitants l’Auxerre es va avançar amb un gol al contracop marcat per Oliech. En la segona, Rudi Garcia va posar sobre la gespa tota la seva artilleria i va funcionar. L’entrada en escena de Hazard va revolucionar el partit i el gol semblava estar al caure. Es va fer esperar però finalment Payet aconseguia el gol de l’empat a vint minuts pel final. El setge va seguir i en els darrers minuts dos gols de Jelen i Debuchy, de penal, donaven la volta al marcador. El Lille allarga la seva ratxa sense perdre i suma deu partits invicte.

 

El Marsella només ha guanyat un partit de lliga

El Marsella no surt del pou

Tercer empat consecutiu per l’equip de Didier Deschamps, que continua en la zona baixa de la taula a un sol punt de la zona de descens. El partit contra el Toulouse va estar marcat per l’actuació de l'àrbitre, que va expulsar el marsellès Kaboré al principi de la segona part. En la primera,  poques ocasions i molt nerviosisme en els homes de Deschamps, que s’enfrontaven a un dels millors conjunts de la lliga. La poca producció ofensiva del Marsella es va veure encara més reduïda arrel de l’expulsió, que va portar als jugadors a un major desgast físic. Tot i això, van mantenir a ratlla les escomeses del Toulouse i van poder emportar-se un punt més valuós del que indica la taula.

 

Comparteix i comenta

En portada