I com cada any, Madrid-Lió

Albert Morillas - 18/10/2011, 12:07

l'Olympique de Lió ja és a Madrid per jugar el derbi europeu més repetit dels últims anys. Donat que els merengues són clar favorits per la victòria, els lionesos han pres una actitud humil a les seves declaracions, manifestant que un empat seria un gran resultat. Mourinho rumia posar de sortida els seus dos davanters centres o només un.

Benzema, en el moment del gol a Gerland // Arxiu

Com arriben?

Després de la contundent victòria davant el Betis dissabte, les aigües baixen tranquil·les pels blancs. Gràcies a la nova actitud de Mourinho i els últims bons resultats, ja només es parla de futbol al Bernabéu. I dins d'aquesta discussió, la dels davanters: Benzema, Higuaín... o els dos?

Ara que Mourinho per fi pot comptar amb les seves sis estrelles ofensives al 100%, el Madrid és diferent. Pot fer front de forma més efectiva a tot tipus de defenses, i com que Mou sempre juga amb quatre d'elles, sempre queden dos a la banqueta que poden actuar de revulsius. Ja voldria l'entrenador portuguès comptar amb aquesta sort a la defensa, on les baixes i els jugadors amb molèsties es van acumulant. Això si, aquest fet permet veure Ramos de central, que és una demarcació on els madridistes havien reclamat veure'l en força ocasions.

Pel que fa al Lió, després de dos anys difícils a la Ligue 1, tornen a ser una referència: només són a tres punts del megaprojecte àrab del PSG. A més, tant Gomis com Bastos estan fent una temporada espectacular, i Gonalons ha estat una agradable sorpresa al mig del camp. El gran problema pels lionesos és de tipus econòmic: la lliga francesa no té tant prestigi com l'anglesa, l'espanyola o l'alemanya, i amb la crisi els ingressos han disminuït notablement. A causa d'aixó, a Lió han hagut de vendre a algunes de les seves estrelles (Benzema, Toulalan, Pjanic) per substituir-les amb joves valors sense experiència al més alt nivell. Tot i així, l'abans mencionat Gonalons, Fofana o Koné són promeses amb molt futur, i mai se sap quan poden acabar d'explotar...

Alineacions

Com ja hem comentat abans, el fet que Mourinho disposi de tants efectius en atac dificulta molt la tasca de predir l'onze inicial. El portuguès podria donar descans a Özil i Higuaín per donar entrada a Di María i Benzema (jugadors que, per cert, se'ls dóna bé la Champions), o fins i tot situar al francès a l'esquerra per combinar-lo amb el Pipita. Tot apunta a que repetirà defensa, i que Khedira, després del seu descans contra el Betis, tornarà. Parlem d'un 4-2-3-1 amb: Casillas; Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira; Cristiano, Kaka', Di María; Benzema.

En canvi Gardé, l'entrenador del Lió, disposa de tot el seu planter (amb l'excepció de Lisandro López) i posarà sobre el camp el seu onze de gal·la. Hi havia el dubte d'última hora del creatiu Gourcuff, però sembla que el mitjapunta arribarà a temps. Amb un 4-2-3-1 seria: Lloris; Réveillière, Koné, Lovren, Cissokho; Gonalons, Källström; Briand, Gourcuff, Bastos; Gomis.

Comparteix i comenta

En portada