La façana de la nova Masia, una pantalla gegant polèmica

Marc Fontrodona - 18/10/2011, 20:06

Nous ingressos pel club, tecnologia innovadora, manca d'informació al soci... No li faltaran motius per ser notícia al nou centre de formació Oriol Tort que s'inaugura el proper dijous. Ara, el Barça ha informat que la façana de l'edifici serà una pantalla gegant de tecnologia LED, una infraestructura espectacular però polèmica.

La nova façana/pantalla de la Masia // BarçaTV

La nova Masia no només és innovadora pel què fa als detalls per a l'estada i formació de joves futbolistes, sinó que la seva façana també serà d'última generació. Prop de 350.500 leds la convertiran en una pantalla gegant de 1.460 metres quadrats. Això servirà per generar més ingressos pel club; per transmetre-hi missatges; i perquè patrocinadors de l'entitat podran anunciar-s'hi. A més, la situació geogràfica (a la Ciutat Esportiva que surt constantment als mitjans) i a prop de l'autopista, fa que el nombre d'impactes dels anuncis sigui major. Finalment, també com a part positiva, cal destacar la sostenibilitat econòmica, ambiental i moderna del projecte. L'empresa responsable del projecte, MGM, n'ha finançat fins l'últim cèntim d'euro i, per tant, el Barça no ha pagat res.

Ara bé, no tot és de color rosa a can Barça. La polèmica torna a estar rere la cantonada. I és que, un dels anunciants -evidentment i amb un paper principal i potser únic- serà Qatar Foundation. És aquí on es pot acusar a la directiva d'amagar aquesta informació al soci quan es va presentar l'acord amb aquesta fundació, ja que s'afirmava que els més de 150 milions per 5 anys, era el què valia la samarreta. A més, vincular directament els valors de Qatar amb els de la Masia i el Barça, és un dels punts on una part de la massa social discrepava. Si es vol acabar de rematar la polèmica, només cal afegir que Joan Laporta ja havia advertit que ho s'havia d'explicar l'acord.

Vídeo amb explicació detallada i declaracions sobre la nova pantalla gegant:

YouTube Preview Image

Comparteix i comenta

En portada