Nit més blanca que mai (4-0)

Albert Morillas - 18/10/2011, 23:04

Recordeu aquells temps en que el Madrid, passés el que passés, sempre sortia escaldat dels seus duels contra el Lió? Sí? Doncs ja podeu anar enterrant aquests records. Aquest Madrid ha après dels seus errors passats per esclafar sense pal·liatius a un Olympique que ha demostrat molt poc. Benzema, davant dels seus excompanys, ha estat molt actiu i ha quallat un partit molt destacable.

La felicitat blanca està justificada // Agències

Quan el Madrid s'hi posa, s'hi posa. És cert que de vegades perden el fil dels partits en alguns moments, i que el seu joc sol ser irregular, però la qualitat global de l'equip és indubtable. I quan aquesta qualitat apareix, poc pot fer el rival per aturar els blancs. El Lió, ara per ara, no és més que un mal record pels merengues.

De fet, la millor notícia pels lionesos a la primera part ha estat arribar amb només un gol en contra, i fins i tot per això han necessitat l'ajuda de l'àrbitre. Però anem a pams: els primers 45 minuts dels blancs han estat brillants. Aquest lluïment s'explica bàsicament per dues claus: la primera, el joc del "nou" Cristiano, més centrat en l'equip i formant una parella brutal amb Marcelo. La segona, el retorn als orígens d'aquesta temporada amb Di María i Benzema, molt frescos i creatius.

El francès, a més, té un duel personal amb Higuaín diari. Segurament és sa, però l'ambició dels dos no els permet abaixar el pistó. A l'episodi d'avui, el primer tret ha sigut del Gat: sortida d'un córner d'Özil, Cristiano remata al primer pal, i Benzema, tot sol, només ha d'empènyer la pilota al segon. Era un premi just pels blancs, que havien esborrat del camp els francesos.

I dèiem que un únic gol en contra era bo pel Lió perquè l'àrbitre ho va permetre. En una falta propera a l'àrea, Xabi Alonso ha tret ràpidament, sorprenent a la defensa rival, i el mateix Benzema ha anotat, però el turc Cakir l'ha anul·lat al·legant que ell havia de xiular primer. L'error radica en que si no es demanen passes, no cal que l'àrbitre xiuli. Si és cert que cap jugador del Madrid va demanar barrera, el turc Cakir tindrà un problema amb la UEFA.

Avui només ha jugat un equip

El Madrid ha estat molt superior // Agències

La segona part no ha estat massa diferent de la primera. El Madrid potser no ha estat tan elèctric, però sí molt més efectiu. De fet, als dos minuts del començament de la segona part, Benzema ha penetrat a l'àrea lionesa per regalar-li el gol a... Khedira! L'alemany encara no havia anotat en partit oficial amb el Madrid, i avui s'ha estrenat.

Els blancs, després d'això, han decidit que era bona idea sentenciar el partit mentre podien, i al minut 55 Özil ha xutat sense angle de tal forma que Lloris, que fins llavors era el millor del seu equip, s'ha empassat la pilota per fer el tercer. El Lió naufragava a Madrid, on pràcticament no ha creat ni perill. Sembla clar que els temps del gran Olympique s'han acabat.

A partir del tercer gol, en tot cas, ha baixat moltíssim el ritme del matx. El Madrid donava per suficient el resultat, mentre que el Lió l'únic que volia era acabar quan abans millor. Les notes de color les ha posat Kaka', que, en una jugada inspirada en els seus millor temps al Milan, ha fet lluir la seva recuperada velocitat per xutar molt a prop del pal esquerre de Lloris. Realment, aquest Kaka' és un altre.

I quan el partit ja moria per pura desídia, Ramos ha posat el quart en un refús després d'un córner, de xut molt potent amb la seva cama dolenta, l'esquerra. El 4-0 demostrava la superioritat madridista, que, d'alguna manera, s'ha venjat  dels seus fantasmes a la Champions. A més, aquesta victòria suposa que el Madrid sigui carn de vuitens a la competició: si guanyés a Gerland a la pròxima jornada estaria classificat automàticament. Molt haurà de millorar l'Olympique si vol evitar-ho.

Fitxa tècnica

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Khedira (Coentrao 61'); Di María, Özil (Kaka' 65'), Cristiano Ronaldo; Benzema (Higuaín 70').

Olympique de Lió: Lloris; Réveillière, Koné, Lovren, Cissokho; Fofana, Källström; Briand, Gourcuff (Ederson 65'), Bastos; Gomis (Dabo 79').

Gols: 1-0 Benzema 19', 2-0 Khedira 47', 3-0 Lloris (pp) 55', 4-0 Sergio Ramos 81'.

Àrbitre: C. Cakir, turc. Ha amonestat Xabi Alonso i Cristiano pels locals, i a Koné i Briand pels visitants.

Incidències: estadi Santiago Bernabéu, quasi ple. Bona temperatura, nit oberta.

Comparteix i comenta

En portada