"Orgullosos de Andalucía" davant el Barça

Albert Morillas - 19/10/2011, 12:42

De vegades, massa potser, el futbol deixa de ser un esport i entra en el terreny de la política. Usualment aquesta transformació la propicien els directius, que veuen en els seus equips una ocasió de donar difusió a una sèrie d'idees. L'últim (i reincident) és Del Nido, president del Sevilla, que ha tingut la pensada de posar el lema "Orgullosos de Andalucía" a les samarretes amb que els jugadors disputaran el partit al Camp Nou. La polèmica està servida.

Així quedarà la samarreta // Agències

Vagi per davant que aquesta iniciativa del Sevilla no va referida ni al FC Barcelona ni a Catalunya en general. És important puntualitzar l'origen del lema per no induir a errors i confusions. Com tots sabem, en termes polítics la més petita espurna pot formar un incendi descomunal.

Tot va començar amb les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, respecte a la forma de parlar dels andalusos. El cap de CiU va afirmar que no se'ls entenia en referència al seu nivell de castellà. Uns dies més tard, el seu company de partit i cap de llista de CiU pel Parlament espanyol, Duran i Lleida, va fer unes declaracions criticant el PER agrari i l'ús que se'n fa a Andalusia. Com era d'esperar, tot això no ha caigut bé a la comunitat autònoma més meridional  d'Espanya.

Del Nido, prenent-se la justícia per la seva mà, ha decidit que el seu equip ha de fer una demostració d'amor a Andalusia a través del lema "Orgullosos de Andalucía", que el Sevilla lluirà aquest cap de setmana al Camp Nou. Aquest gest, segons declaracions des del club, "no ve precedit de cap gratificació econòmica" . Cal recordar que des de l'arribada de Del Nido a la presidència, l'equip sevillà s'ha caracteritzat per lluir el seu sentiment andalús, a Espanya, i espanyol, a Europa.

La situació podria ser molt més greu si el Sevilla hagués decidit fer públic un vídeo de màrqueting basat en la samarreta. La retirada abans l'emissió d'aquest fa pensar que podria ser agressiu (sobretot atenent als antecedents dels vídeos per les semifinals de la passada Copa del Rei davant el Madrid), però, pel que sembla, mai ho sabrem.

Comparteix i comenta

En portada