Catalunya és santboiana (1-0)

Àngel Bravo - 20/10/2011, 02:02

L'equip de Sant Boi és, per un gol de diferència, el vencedor de la fase catalana de la Copa de la Reial Federació Espanyola de Futbol, després de perdre per 1-0 contra La Pobla de Mafumet i fer, així, que esdevingués decisiu el resultat victoriós de l'anada. El gol de Ñoño dels locals no ha impedit, doncs, que el FC Santboià superés la primera fase autonòmica i passi a competir a la fase estatal, la darrera del campionat.

l Santboià i La Pobla de Mafumet lluitant en gespa tarragonina. Foto: Àngel Brave

En un dia de Barça i de Champions League, avui pocs catalans han tingut la fortuna de gaudir, també, de la proesa del FC Santboià, que s'ha proclamat, a l'Estadi Municipal del CF Pobla de Mafumet, campió de Catalunya en la primera fase autonòmica de la Copa Federació.

La Pobla de Mafumet des del primer segon hi ha posat molta "passió i sentiment", eslògan del club i títol de l'himne inaugurat la temporada passada, però de res ha servit ni l'entrega ni el famós discurs d'Al Pacino a Any Given Sunday, que s'ha sentit a l'inici per megafonia per estimular els jugadors, davant d'un Santboià avantatjat que ha jugat de manera molt més conservadora, al menys durant la primera part.

I és que durant els primers quaranta-cinc s'ha respirat l'aire del resultat de l'anada a Sant Boi, ja que la possessió ha estat pràcticament tarragonina, que ha creat un joc més agressiu. Prova d'això ha estat la primera bona ocasió de Víctor Oribe, al minut 10, en què el seu xut d'interior ha fregat el pal esquerre de la porteria de Cañadas. Un de molts ensurts a un porter que ha treballat de valent, ja que les arribades i els córners favorables a La Pobla han estat una constant.

El Santboià, amb tot, no ha perdut els nervis i ha apostat per la serenor i el cop a les contres. Tensió en tot moment, doncs, representada gràficament al primer temps amb una pugna entre els jugadors d'ambdós equips fruit d'un cop al rostre que ha rebut Jordi Martínez. Per acabar-ho d'adobar, el minut 36 ha regalat un possible gol fantasma dels locals, el qual mai sabrem si ha entrat o no, però sí que ha acabat en falta en atac i que ha realçat l'afició, que seguia creient en un marcador capgirat.

La duresa s'ha accentuat a la segona part, ja més equil·librada en possessió perquè els santboians han anat també pel partit. Les ocasions han seguit sent, però, majoritàriament de la Pobla, començades per un bon de cop de cap de Segarra que ha fregat el travesser al minut 49. El porter del Santboià no ha perdut protagonisme, i menys quan en una de les múltiples arribades del filial del Nàstic, ha sortit de l'àrea i s'ha vist obligat a fer un retall espectacular sobre un davanter. El temps, emperò, s'ha anat tirant a sobre dels de Kiko Ramírez, embogint la pilota, mentre que l'equip visitant, amb lògic criteri, evaporava minuts enlentint serveis de banda i de falta.

Així, quan tot semblava dat i beneït, ha estat al primer minut dels quatre de descompte quan Ñoño, el capità dels tarragonins, ha aprofitat una bona centrada per disparar el gol de l'esperança des de fora de l'àrea. L'afició local s'ha bolcat a donar força al filial del Nàstic, i fins i tot han pogut reclamar penal dos minuts més tard, però l'àrbitre sols xiularia ja, tres minuts més tard, el final del partit.

Aquesta vegada l'edat ha estat símptoma de maduresa i el club més antic s'ha fet amb la victòria. Amb la victòria del FC Santboià, la batalla catalana ha acabat. Ara, però, encara queda la guerra.

Aquest és l´únic gol del partit:

YouTube Preview Image

 

Fitxa del partit

Estadi: Municipal de La Pobla de Mafumet
La Pobla de Mafumet: Antonio David, Alberto, Segarra, Sebas (Roca, 63'), Bueno, Fran Carbia, Víctor Oribe (Lladó, 58'), Alfons, Mozo, Ñoño, Eric Via (Casanova, 63').
FC Santboià: Cañadas, Isaac, José, Erencia, Javi, Cardenas, Dani Romero, Heredia, Jordi Martínez (Josué, 83'), Venzal (Cornellà, 89'), José Javier (Pradas, 74').
Gols: 1-0 (Ñoño, 91')

Àrbitres: Roger Sales Font, i els assistents Jordi José Barrera i Ramón Molgó Hernando, de la Delegació de l'Anoia i del Vallès Occidental. Amonestacions a Bueno, Cornellà, Alberto, José Javier, Sebas, Cardenas, Erencia.

 

Galeria Fotogràfica

Els àrbitres, primera volta de reconeixement al camp de La Pobla. Foto: Àngel Brave

Llotja presidencial. Fotografia: Angel Brave

La Pobla de Mafumet surt al terreny de joc. Fotografia: Àngel Brave

Ñoño, capità de La Pobla. Fotografia: Àngel Brave

Atac del "filial del Nàstic". Fotografia: Angel Brave

Dani Romero, a terra. Fotografia: Angel Brave

 

Comparteix i comenta

En portada