El Barça es desfà amb comoditat de l'Olimpija (64-86)

Ferran Mayans - 20/10/2011, 23:33

Victòria còmoda a la pista de l'Olimpija de Ljubljana d'un Barça que ha demostrat ser molt superior als eslovens. Els blaugranes,  dirigits a la perfecció per Marcelinho Huertas (17 punts, 8 assistències i 27 de valoració), n'han fet prou amb estones curtes d'intensitat i bon joc. La concentració i una bona defensa en el segon quart han permès als de Xavi Pascual obrir una escletxa d'11 punts al descans, que han sabut administrar i eixamplar fins al final del partit. L'equip local ha intentat plantar cara en tot moment, però només Danny Green (17 punts) i Ratko Varda (16 punts) han estat a l'alçada.

Marcelinho Huertas ha estat avui el millor jugador del Barça Regal // Agències

El Barça ha començat amb bon peu la primera fase de l'Eurolliga i ha oblidat el mal partit contra el Cajasol de la setmana passada. Només en els primers minuts ha semblat que l'Olimpija podria competir amb el Barça. Perovic, que tornava a jugar un partit oficial (a la lliga ACB ha estat el descartat fins ara en tots els partits), no era capaç d'aturar Varda, molt còmode sota l'anella, i els locals s'han col·locat amb cinc punts d'avantatge (10-5). Només ha estat un miratge: l'entrada d'Ndong i la intensitat d'Eidson han propiciat un parcial de 15-4, amb dos triples de Navarro i un de Lorbek, que ha capgirat el marcador. Al final del primer quart, 19-24 pels de Xavi Pascual, que han estat bé en atac però concedien massa segones i terceres opcions sota l'anella.

El Barça ha ajustat la defensa en el segon quart i ha deixat l'Olimpija amb només 11 punts. En gairebé tres minuts, els dos equips només havien anotat dos punts cadascun, però el Barça ha mantingut la intensitat, ha aconseguit robar pilotes i ha pogut córrer al contraatac. Marcelinho i Mickeal n'han culminat dos que han eixamplat la diferència fins als 10 punts (25-35) a la meitat del quart. Huertas ha dirigit bé l'equip i ha repartit joc fins que s'ha arribat al descans amb onze punts d'avantatge dels blaugranes (30-41).

A la represa, Pascual ha repetit el cinc inicial, però substituint Perovic per Ndong. L'equip funcionava i un parcial de 0 a 5 semblava que trencava el partit (+16 pel Barça). Però la relaxació i la falta d'encert barcelonista ho han impedit. Danny Green mantenia amb vida els seus i Markota ha anotat el primer triple del seu equip per posar-se a només set punts. Però dos triples consecutius (Eidson i Navarro) i una esmaixada de Fran han fet tornar la calma. Tot i així, els eslovens han guanyat el període (21-20) per encarar l'últim quart amb deu punts de desavantatge.

Xavi Pascual ha donat confiança a un Mickeal que no havia estat encertat i a Perovic, que tampoc havia estat fi en els primers minuts. I els dos jugadors han respost en l'últim període, sobretot l'americà, que ha anotat deu punts en aquest quart. Juntament amb Joe Ingles, han aprofitat la baixada de tensió de l'Olimpija per col·locar-se 56-73 a cinc minuts pel final i sentenciar el partit. Finalment, tots els jugadors han anotat, excepte Sada, desencertat i carregat de faltes avui, i Rabaseda, que ha tingut una presència testimonial. El resultat definitiu, 64 a 86. Una diferència de 22 punts que demostra que el Barça és superior a gairebé tots els rivals, i que en té prou en prémer l'accelerador quan li convé per resoldre els partits.

Fitxa tècnica:

64 - Olimpija de Ljubljana (19+11+21+13): Aleksandar Capin (2), Danny Green (17), Sasu Salin (-), Damir Markota (5), Ratko Varda (16) -cinc inicial-, Robert Rothbart (4), Ben Woodside (5), Deon Thompson (9), Jaka Blazic (4), Davis Bertran (-), Dino Muric (2) i Gezim Morina (-).

86 - FCBarcelona Regal (24+17+20+25): Marcelinho Huertas (17), Juan Carlos Navarro (9), Chuck Eidson (6), Erazem Lorbek (7), Kosta Perovic (6) -cinc inicial-, Boniface Ndong (6), CJ Wallace (4), Pete Mickeal (15), Joe Ingles (6), Víctor Sada (-), Fran Vázquez (10) i Xavi Rabaseda (-).

Àrbitres: Fernando Rocha, Tolga Sahin i Rustu Nuran.

Incidències: Partit corresponent a la primera jornada de la primera fase de l'Eurolliga disputat a l'Stozice Arena davant de 10.200 espectadors.

Comparteix i comenta

En portada