El Sant Josep torna a rutllar (72-62)

Sam Gutiérrez - 20/10/2011, 13:51

L'equip balear del Menorca visitava Fontajau amb el prestigi de clar aspirant al títol. Amb l'ex Girona David Navarro al capdavant i amb jugadors de la classe d'Oliver Arteaga o Roberto Morentín, pocs imaginaven un enfrontament fàcil davant una plantilla molt compensada i totalment temible. Zan Tabak, però, tenia clara quina havia de ser la clau per endur-se el triomf: la defensa. I la seva primera consigna va ser treure d'inici el jove Pau Vila en detriment de Marc Fernández. Vila (que té fitxa de l'equip filial) es va enganxar com una paparra a David Navarro, el referent exterior en atac dels menorquins. I la fórmula de l'entrenador croat va funcionar: 11-10al final del quart inicial.

Marc Fernández busca la penetració davant Roberto Morentín

Mica en mica, el partit es va anar trencant i les facilitats per anotar eren cada cop majors. Tot i això, els locals no van desenganxar-se en cap moment del seu rival, i amb un treball col·lectiu envejable, van presentar dura batalla a la plantilla dirigida per Josep Maria Berrocal, que no trobava la recepta per què el seu equip es sentís còmode a pista. Al descans, l'avantatge era escuet pels visitants, que manaven per 28-30.

El tercer quart no va ser diferents als dos primers, amb un Menorca duent la iniciativa i un Sant Josep lluitador amb l'incansable Middleton al capdavant. L'interior estatunidenc va ser el millor valorat de l'enfrontament i va firmar uns números sensacionals: 13 punts, 9 rebots i 7 faltes rebudes per 24 de valoració. A pocs instants per finalitzar aquest període, els visitants van reaccionar i amb un parcial de 0 a 8 semblava que trencaven el partit, tot i que el rellotge va jugar a favor dels gironins i va assenyalar el final del període, al que s'arribava amb 46 a 50.

I va ser a 10 minuts pel final quan el Sant Josep es va deixar anar. Potser la plantilla no tindrà una gran capacitat ofensiva ni molts jugadors especialment talentosos, però aquest grup posseeix una espurna que el farà un rival perillós durant aquesta lliga. I aquesta espurna la va encendre Nacho Ordín, que amb 8 punts consecutius capgirava el marcador i llençava els seus cap a un nou triomf, dues setmanes després. El base de Monzón se'n va anar fins als 21 punts i va mostrar un cop més que li encanta carregar-se l'equip a l'esquena. Ordín, Middleton i Marc Fernández (8 punts i 10 rebots) van ser els millors en una victòria balsàmica contra un equipàs, en el que només va destacar David Navarro amb 14 punts.

El Sant Josep es col·loca amb un balanç de 3-2 i ja esmola les armes per visitar diumenge una pista molt complicada, la del Canàries.

Fitxa Tècnica

CB Sant Josep Girona: Vila (3), Ordín (21), Pino (8), Middleton (13), Freimanis (7) -cinc titular- Jiménez (0), Coleman (5), Fernández (8), Labuckas (5), Canals (0), Guirao (2).

Menorca Bàsquet: Blanch (6), Jiménez (2), Navarro (14), Morentín (11), Arteaga (10) -cinc titular- Bas (2), Coppenrath (5), Pérez (6), Otegui (0), Bravo (0), Matali (6).

Parcials: 11-10, 17-20, 18-20, 26-12

Comparteix i comenta

En portada