La UEFA prohibirà fumar als estadis de l'Eurocopa 2012

Marc Fontrodona - 20/10/2011, 11:53

Fa temps es va prohibir el consum d'alcohol als estadis de futbol. Ara, i després que ja ho aprovés el Barça en l'Assemblea de Compromissaris, la UEFA se suma al carro i prohibirà fumar en els estadis que acolliran l'Eurocopa 2012.

El Donbass Arena, un dels estadis de l'Eurocopa // Arxiu

Aquest matí, l'organisme europeu ho ha anunciat en un comunicat, on assegura que la prohibició serà -sense excepció- a tots els llocs interiors i exteriors que formin part de l'Eurocopa i, per tant, directament de la supervisió de la UEFA. La campanya ha rebut l'aprovació de l'Organització Mundial de la Salut i pretén reafirmar la connexió que té el futbol amb la bona salut, ja que el tabac no la promou.

El president de la UEFA, Michel Platini, ha dit que la decisió "farà respectar la salut de tots els espectadors i gent relacionada amb el torneig, precisament en favor d'aquesta unió futbol-salut que volem transmetre". El mateix Platini també afirma que arribar a milions d'espectadors -alguns diuen que és el tercer esdeveniment esportiu més gran del món- farà que el missatge arribi a molta gent.

Així doncs, la prohibició de fumar es va escampant per diferents àmbits de la societat. Després de diverses prohibicions d'anys enrere (aules, cinemes, feina...) i al gener en qualsevol mena de local tancat, el Barça també ho va aprovar en l'Assemblea de compromissaris en el seu propi camp. Ara és la UEFA qui se suma a la campanya i tot apunta que algun dia s'acabarà fent extensible a tots els estadis esportius. Es guanyarà en salut i es perdrà una bona manera de calmar els nervis per moltes persones.

Vídeo de promoció de l'Eurocopa 2012 de Polònia i Ucraïna

YouTube Preview Image

 

Comparteix i comenta

En portada