Als ex del Barça Regal no els va gens malament

Marc Fontrodona - 21/10/2011, 11:17

Fa anys que el Barça volta per Europa i va fitxant els millors i venent-los més tard. Per això, ha arribat un punt en què uns quants dels equips de l'Eurolliga, tenen representació d'algun ex blaugrana. Jugadors descartats per edat, rendiment, marxa a l'NBA, o pel motiu que fos, però, no ho estan fent gens malament; ans al contrari. Així ho han demostrat en començar la màxima competició continental.

Lakovic ha fitxat pels turcs aquest estiu // Arxiu

Qui ha començat amb bon peu, és l'eslovè Jaka Lakovic. Base del Barça fins l'any passat, aquest any ha iniciat l'aventura amb el Galatasaray. I ho ha fet amb ni més ni menys que 27 de valoració, que surten de 21 punts (amb 6 de 7 en triples), 4 assistències i 5 faltes rebudes.

Un altre cas són els que van marxar a l'NBA, com David Andersen. L'australià ha tornat a Europa per sumar-se a les files del Montepascchi i col·laborar amb 13 punts i 5 rebots en la primera victòria dels italians, màxim rival del Barça en aquesta primera fase.

De l'NBA també ha tornat Ersan Ilyasova, que juntament amb Savanovic i Batista, entre d'altres, intentaran portar els turcs a la final de "casa" de l'Efes, Istambul. Ahir, ja hi va posar el seu granet de sorra amb 10 punts, 4 rebots, 4 recuperacions i 2 taps. En el mateix equip juga el macedoni Vlado Ilievski, amb un paper més residual però que també va contribuir a la victòria de l'Efes amb 4 punts, 4 rebots i 2 assistències en només 12 minuts de joc.

Els casos següents són semblants al de Vlado Ilievski, però ara són pal de paller en els seus equips, després de passar sense pena ni glòria per can Barça. El primer, el croat Ukic, base titular del Fenerbache Ulker i autor de 10 punts, 3 rebots i 2 assistències en la derrota als últims instants contra el Caja Laboral. Per altra banda, també destaca Romain Sato, però ell ho fa a Grècia. Amb 16 punts i 6 rebots aquesta jornada, és un dels puntals del vigent campió, el Panathinaikos.

Per acabar, ben diferent és el cas dels veterans Basile i Marconato. Descartats en el seu moment per l'edat, no tenen un paper principal, sinó secundari. Ara bé, el compleixen a la perfecció. Gianluca amb 9 punts i 6 assistències i Marconato amb 4 punts i 2 rebots. Als seus 36 anys, encara donaran guerra.

Si els voleu veure en acció, mireu els resums dels partits d'aquesta jornada, en el canal de Youtube de l'Eurolliga.

Comparteix i comenta

En portada