El monstre del locaut es fa més gran

Albert Morillas - 21/10/2011, 11:09

No hi ha hagut sort. Després de les llarguíssimes reunions produïdes durant els últims dies entre les dues parts, no s'ha arribat a cap acord concret. El locaut seguirà el seu curs i en breu es farà oficial el nou nombre de partits que es suspendran. Els pitjors auguris indiquen que, de seguir tot igual, la suspensió de la lliga podria allargar-se com a mínim fins el Nadal.

Derek Fisher, cap del sindicat de jugadors // Agències

La situació cada cop s'assembla més a la dels anys 1998 i 1999. El temps va passant, però les parts no aconsegueixen posar-se d'acord. I mentre sindicats i patronal no cedeixen, els aficionats es perden el seu espectacle preferit i els equips perden milions de dòlars.

Aquest cop el conflicte ha estat centrat en els BRI, o ingressos relacionats amb el bàsquet. Les franquícies no volen baixar del 50% per ells, mentre que els jugadors els hi donarien, com a màxim, el 47,5%. Pot semblar una diferència petita, però en realitat estem parlant d'una separació de 100 milions de dòlars.

Com era d'esperar, de seguida han començat a aparèixer els atacs entre les parts. Derel Fisher, representant dels jugadors, va manifestar solemnement que "els havien mentit", en referència als periodistes que s'havien reunit per cobrir la seva compareixença. Va seguir comentant que "els propietaris volen fer reals uns fets que no ho són" en referència a les xifres del BRI. Finalment, va voler deixar clar que els jugadors no eren "els que s'havien mantingut inamovibles en les seves peticions", fent una clara referència a la patronal.

Per la banda dels propietaris, Peter Holt, dels Spurs, va admetre que la distància "és molt llunyana entre les parts", i que, després de reunions tan llargues sense donar cap fruit "es farà difícil tornar a asseure's per parlar de nou".

De cara a un nou calendari de reunions, Adam Silver, vicepresident de l'NBA, va deixar enlaire la possibilitat de suspendre partits fins el Nadal. "Hem de reunir-nos (les parts) per determinar un calendari a seguir", va concloure.

Comparteix i comenta

En portada