Austràlia es queda el premi de consolació

Pol Camprubí i Pàmies - 22/10/2011, 14:19

Demà és el dia de la gran final del Mundial de Rugbi, però ahir es jugava la final de consolació, la lluita pel tercer lloc, entre Austràlia i Gal·les. Els Wallabies es van acabar enduent el bronze d’aquesta copa del món merescudament i quallant, tots plegats, un gran partit de rugbi, amb força espectacle. Les defenses van predominar per sobre els atacs de tots dos equips, però es va veure un bon partit de rugbi.

Cooper lesionat i Gal·les domina

Austràlia es va avançar fora d’hora, al minut 12, amb una marca de Berrick Barnes, després d’una bona passada de Quade Cooper. El mig d’obertura australià per fi estava realitzant un bon partit, amb la seva fantasia innata en les passades, però una lesió el va obligar a plegar abans d’hora. James Hook retallava distàncies al 20 amb un bon cop de càstig a pals. I aquest seria el marcador a la mitja part, 3-7. Els gal·lesos realitzant una gran defensa i robant moltes pilotes als rucks, sobretot per part de Ryan Jones, que va fer un partidàs, però amb masses errors en la fase ofensiva del joc, per aconseguir punts.

Sharpe, alçat després del seu partit 100 amb Austràlia

Austràlia remunta i s’imposa

A la segona part, el mític Shane Williams posava el quinze del drac per davant, 8-7, amb un bon assaig. L’elèctric ala gal·lès, que ostenta el rècord de marques anotades per Gal·les, ha anunciat que es retira del rugbi internacional després d’aquest Mundial, així que va poder anotar en el seu últim partit. Austràlia va aconseguir remuntar el partit amb dos cops de càstig de O’Connor i un drop de Barnes, que acabaria sent nombrat jugador del partit. Després d’un altre cop de càstig gal·lès, transformat per Jones, Austràlia aconseguia foradar per segona vegada la defensa gal·lesa, McCalman anotava un altre assaig per sentenciar el partit. Gal·les no ho va deixar d’intentar, i a l’últim minut també va aconseguir una segona marca, obra de Halfpenny, però arribava massa tard. De totes maneres els gal·lesos han tingut un paper més que bo en aquest Mundial i se’n van cap a casa satisfets.

Austràlia va recollir la medalla de bronze entre aplaudiments, i amb somriures entre els jugadors, aspiraven a arribar a la final, però sembla que també queden prou contents amb aquest premi de consolació.

Comparteix i comenta

En portada