El Barça vol i dol (0-0)

Marc Vidal Ordeig - 23/10/2011, 00:41

Javi Varas es converteix en l'heroi del partit aturant un penal de Messi al minut 95. El Barça no ha sabut ni pogut obrir la defensa que Marcelino ha col·locat al Camp Nou amb fins a 9 homes a la frontal de l'àrea. Els blaugrana perden el liderat en mans del Madrid (si el Llevant no guanya demà) el dia que Xavi iguala Migueli amb 391 partits en lliga amb la samarreta del Barça. Kanouté i Fernando Navarro han acabat expulsats.

 

Javi Varas ha estat l'heroi de la nit // agències

A un gran porter se li demana que pari tot el que és parable i un parell d'imparables. I això és el que ha fet avui Javi Varas. El porter del Sevilla ha continuat en la línia que duia en els darrers partits i s'ha doctorat al Camp Nou. Fins a 7 aturades de mèrit, inclòs un penal a Messi al minut 95, han permès al Sevilla endur-se un punt que és d'aquells que tenen regust de victòria.

Amb un Messi en hores baixes -tancar-lo a la banda com avui és perdre el millor Messi -, ha estat Andrés Iniesta el que s'ha posat l'equip a l'esquena. El manxec ha jugat en 3 posicions diferents: segona punta amb el 3-4-3 inicial, extrem dret am el 4-3-3 i interior dret després de l'entrada de Pedro; i en tots 3 llocs ha estat l'homes més perillós amb diferència. Seves han estat les rematades més perilloses -una ha acabat al travsser- i la jugada del penal  en la qual ha estat caçat quan ja només tenia Varas entre ell i la porteria. Al seu nivell només hi podem posar un imperial Mascherano que ha fet de tot en defensa i  tot bé i Valdés, com sempre, que ha tret una mà brutal a Jesús Navas. La resta d'homes de Guardiola no han pogut estar al seu millor nivell i per això no s'ha pogut obrir l'olla.

Una teranyina impenetrable

Una olla que Marcelino ha sabut protegir perfectament posant 9 homes al voltant de l'àrea i regalant les bandes als blaugrana, conscient de l'escàs joc aeri dels homes de Guardiola. Només Manu del Moral primer i Kanouté després es despenjaven fins al mig del camp per tenir els centrals del Barça distrets. En tot cas, el Sevilla no ha fet patir Valdés a partir del minut 19, des d'aleshores endavant, monòleg ofensiu culer i algun intent de contraatac dels andalusos que no  han arribat enlloc.

Guardiola ha acabat el partit amb 8 homes ofensius. A Pedro, Villa i Messi se'ls han afegit Alves, Adriano, Iniesta, Cesc i Busquets. Potser tanta gent al davant ha fet que el partit semblés un atac d'handbol: la pilota anava i tornava per la frontal però mai hi havia a passada definitiva a algú amb possibilitats de rematar. Per acabar-ho d'arrodonir, qualsevol xut des de fora l'àrea acabava rebotant en algun dels molts defenses que hi havia entre els homes del Barça i Javi Varas.

Kanouté ha estat expulsat per agredir Cesc // agències

El final ha estat entre còmic i de mal gust. Kanouté ha intentat descentrar Messi tocant la pilota quan ja era al punt de penal, l'àrbitre li ha ensenyat una groga. Fins aquí, res d'estrany. Quan Kanouté ja era lluny de la jugada, Cesc li ha dit alguna cosa i el melià se li ha tirat a sobre, primer agafant-lo del coll i després clavant-li un cop a la cara. Vermella per Kanouté. Fernando Navarro també ha estat expulsat per doble target groga, la primera per una falta a Pedro i la segona per protestar vehementment la falta.

El Barça ho ha intentat tot per fer el gol de la victòria però el partit ha estat d'aquells en els quals la pilota no vol entrar de cap de les maneres. Els blaugrana es trobaran molts partits amb el rival tancat i en la majoria acabaran golejant perquè hi ha hagut ocasions de sobre per fer-ho i no sempre hi ha Javi Varas sota els pals. Dimarts, contra el Granada, serà un bon moment per demostrar que aquest equip encara té fam de guanyar.

 

Fitxa del partit

F.C. Barcelona: Valdés, Alves, Mascherano, Abidal, Thiago (Cesc 73'), Keita (Pedro 61'), Xavi (Busquets 87'), Iniesta, Adriano, Messi, Villa

Sevilla F.C.:  Varas, Fernando Navarro, Escudé, Fazio, Cáceres, Medel, Campaña (Rakitic 70'), Navas, Trotxouki (Coke 61'), Armenteros, Manu del Moral (Kanouté 66')

Targetes: Grogues: Mascherano min. 47 i  Navas min.41, Fazio min. 47, Varas min.55, Medel min. 65, Cáceres min. 67, Kanouté min 90 i Escudé min.97. Vermelles: Kanouté min. 91 (directa)  i Fernando Navarro min. 97 (doble amonestació)

Comparteix i comenta

En portada