El City humilia al United a domicili (1-6)

Xavier Mars - 23/10/2011, 20:08

Era el partit de la jornada, una cita que proposava espectacle i bon futbol. Dues de les millors plantilles de la Premier cara a cara a l'estadi on els somnis es fan realitat, i és que el partit d'avui els seguidors del City no l'oblidaràn mai.

Tant Ferguson com Mancini han plantejat el partit amb els millors jugadors possibles per sortir d'inici, sent possiblement l'excepció, la titularitat de Balotelli, que deixava a Dzeko a la banqueta, però que seria vital per la victòria del City.

Així s'ha viscut una primera part plena d'emoció i igualtat per ambdos costats. Tots dos equips s'han llançats a l'atac però amb poques ocasions reals de gol per totes dues bandes. Els locals però, controlaven més el partit durant els primers vint minuts, fins que un xut ajustat al costat esquerra de l'àrea de De Gea desequilibrava el xoc i donava més tranquilitat als citizens que començarien a dominar l'esfèrica. Amb aquest resultat s'ha arribat al final d'una primera part, que prometia més igualtat i lluita, sobretot pel que fa als jugadors de Ferguson. Però el City no ho permetria, i es preparava per oferir una exhibició.

Balotelli marca per partida doble / agències

El segon temps ha començat marcat clarament per l'expulsió d'Evans després d'una gran jugada col·lectiva dels sky's que acabaria amb Balotelli entrant sol dins de l'àrea i desequilibrat pel defensa red. Una jugada amb polèmica, perquè si bé és cert que Evans estava agafant a Balotelli fora de l'àrea, en el moment que aquest cau, el contacte és mínim. Amb aquesta expulsió al minut 46, el United ha hagut d'enfrontar tota la segona part amb un jugador menys i ho ha pagat molt car.

El següents minuts han continuat amb accions de perill per tots dos costats, però sent el City l'amo de la pilota mentre que el United només creava perill amb accions ràpides. D'aquesta possessió de pilota i de les moltes combinacions de perill del City, ha nascut el segon gol. Una bona jugada entre Silva i Milner ha acabat amb una passada de la mort que Balotelli ha rematat al fons de l'àrea. Minut 60 i dos a zero pels visitants. Tot just començava la golejada.

Desprès del segon gol el control ha estat per complet del City. Ferguson  ha volgut canviar el transcurs del partit fent entrar al camp a Chicharito i Jones però poc han pogut fer per evitar uns minuts desprès que el City repetís la jugada del segon gol per a fer el tercer. Aquest cop però amb protagonistes diferents, doncs qui centra és Micah Richards per a que El Kun tranformi el gol.

Amb el 0-3 al marcador, Mancini ha realitzat el primer canvi asseient a Balotelli per a que entrés Dzeko, que ha estat apunt de fer un gol a la primera pilota que tocava. També ha entrat Nasri minuts més tard per tal que el City tingues més control de pilota al mig del camp. Però en el moment que més controlat ho tenia el City un golàs de Fletcher maquillava el marcador pels locals ha falta de 10 minuts pel final del partit.

Nova exibició de Silva / agències

Amb la intenció de donar la volta al marcador, el United ha apretat els últims minuts recuperant la possessió de pilota i apropant-se tímidament a la porteria de Joe Hart. Però  quan faltava un minut per acabar el partit i desprès d'una jugada de corner molt mal defensada pel United, Dzeko a enfonsat la pilota a l'interior de l'àrea desprès de diversos rebots, posant un 1-4 al marcador que passaria a la història però que encara faltava engreixar amb dos gols més. Doncs un minut després i gràcies a un gran contraatac David Silva feia el cinquè i el United només desitjava que l'arbitre xiules el final del partit. Abans però Silva s'havia d'inventar una altra passada increible per a Dzeko per a que marques a plaer el sisè gol del Manchester City.

Golejada històrica del City i lideratge total, en un partit on han humiliat al seu màxim rival i han demostrat que aquest any sí, són el màxim favorit per a guanyar el títol.

 

Comparteix i comenta

En portada