L'Assignia Manresa imposa la seva llei (69-60)

Roger Mateu - 23/10/2011, 21:38

Estira i arronsa entre el Manresa i el Gran Canària en els dos primers períodes. Una tècnica d'Asselin a poc per la fi del segon assalt ha desnivellat la balança, 29 a 34. A la segona meitat, però, un parcial de 18 a 0 ha donat el tercer triomf de quatre partits a un Assignia Manresa que comença la temporada de meravella. Gladyr, Doellman i Montañez, protagonistes d'un matx en el qual tots els vermells-i-blancs han sumat. Inclòs Javi Rodríguez, que ha repartit fins a 10 valuosíssimes assistències. Pels visitants, els millors han estat Palacios i Bellas, els únics que han estirat del carro en els pitjors moments.

Intensitat com a segell

Justin Doellman ha estat un dels actors principals d'avui // Agències

Minuts inicials durs, molt durs. Instants de pugnes sota el cèrcol que ja presagiaven un matx molt disputat, i així ha estat. L'Assignia Manresa s'ha situat 3-0 al marcador, després d'una safata de Montañez i un tir lliure d'Asselin, avui poc participatiu i diluit per les faltes. Ràpidament, Beirán avançava els seus, Román clavava el triple per situar el 6-5 al minut 4 de joc. Tot i que en un tres i no res dos triples, de Haynes i de Beirán, tornaven a fer del Gran Canària l'equip avantatjat, 6-11 al minut 5.

Encallada general a partir d'aquí. Cinc minuts amb moltes errades i poca precisió en la passada i en el tir. Tots dos equips han fet un recital defensiu durant tot el partit, tot i que el Manresa ha acabat imposant la seva llei. Aquest tram, ha estat un clar exemple de sistemes defensius i gran intensitat. A pas de formigueta, amb punts de Gladyr, Landry i dos tirs lliures de Hanga, l'Assignia ha aconseguit fer el tomb a l'electrònic i, després d'una esmaixada de Hanga, els catalans han conclòs el primer quart amb 14 a 13.

Asselin perd els papers

Tampoc no hi ha hagut treva en aquesta segona presa de l'enfrontament. Molta intensitat local però amb molt poc encert. Bramos anotava un triple des de la cantonada, 16 a 19 al minut 12. Necessitat de punts, Gladyr ha respost a la demanda manresana amb tres triples consecutius, tota una declaració d'intencions després de la lesió als genolls de l'ucraïnès. A menys de 3 minuts del final, la metralladora de Gladyr col·locava un esperançador 25 a 21 al Nou Congost, que vibrava d'allò més.

Després de la tramuntanada local, Rey trencava l'aldarull amb una cistella clara a la pintura, 25 a 23, justament quan Sergii havia errat el seu primer triple. Rey ha estat el punt d'inici de l'escalada dels illencs. Bramos, Nelson i Palacios, feien el 27 a 30 al minut 19, En aquest moment, Asselin ha perdut els papers i ha comès la tercera falta. A més, Sacristán li ha assenyalat una tècnica -posteriorment adjudicada a la banqueta perquè s'ha considerat que el canvi de Josh ja s'havia fet- que ha castigat els del Bages, 29 a 34 al descans.

El Gran Canària fa témer el pitjor

Sergiy Gladyr ha anotat 5 dels 8 triples del seu equip // Agències

L'inici de la segona meitat ha estat el pitjor moment pels homes de Jaume Ponsarnau. Els jugadors canaris, de la mà de Beirán i Palacios, conreaven 10 punts d'avantatge, 29 a 39 al minut 23. Palacios feia estralls a la pintura, i és que els manresans deixaven massa segones opcions. Només Doellman evitava un avantatge més ampli, ja que a tocar del minut 25, l'equip que entrena Pedro Martínez seguia manant per 10, ara per 32 a 42.

A partir d'aquí, arribaria un parcial de 18 a 0 espectacular, incontestable, que ha permès l'Assignia girar la truita definitivament. Però expliquem els fets cornològicament. Al minut 26, Román Montañez anota un triple al límit de la possessió i destapa la caixa dels trons, 35 a 42. Pedro Martínez dissenya una defensa 1-3-1, amb la condició de no deixar revifar el rival. Res més lluny de la realitat. L'alta pressió al perímetre ha permès trobar passades interios a l'Assignia, fet que li ha regalat punts fàcils a la pintura.

Un meravellós i balsàmic 18 a 0

Encaparrat en el llançament triple, el Gran Canària ha vist com Javi Rodríguez de tir lliure, Asselin de mitja distància, una cistella en contracop de Hanga i un espectacular 2+1 de Doellman han fet passar el Manresa a dominar el marcador, 43 a 42. Parcial d'11 a 0 en menys de 3 minuts, increïble. Un parcial que ha anat a més amb un triple d'Achara al minut 30, 48 a 42 i 16-0 favorable als catalans. Amb el 48 a 42 esmentat, s'ha arribat a la fi dels primers 3o minuts.

El Manresa ja no cedeix el timó

Asselin feia més gran el parcial, 18 a 0, amb un bàsquet que obria el darrer tret del matx. Malgrat que a continuació Palacios trencava el parcial i donava la primera cistella al seu equip en 6 minuts, 50-44 al minut 32. Bellas volia acostar els seus a l'electrònic del Nou Congost, però dos triples més de Gladyr -pletòric avui- enterrava les il·lusions grogues. El Gran Canària seguia obsessionat a llançar de tres, però no tenia gens de sort. La mala circulació de pilota, a més, ha fet que l'Assignia ja no hagués de patir pel resultat.

Un hiperactiu Doellman, desaparegut a la primera meitat, seguia portant de corcoll els rivals, i amb un gran 2+1 donava el màxim avantatge als de Ponsarnau, 67 a 56 al minut 38. El partit ja no tenia història i Xavi Rey i Tomás Bellas han volgut empolainar un xic el caseller anotador canari. Al final, 69 a 60 i el Manresa en situació de privilegi, amb 3 victòries i una sola derrota. Ja a la sala de premsa, Ponsarnau ha valorat molt positivament la reaparició de Gladyr i espera recuperar Micah Downs el més aviat possible.

Fitxa tècnica:

69 - Assignia Manresa (14+15+19+21): Rodríguez (1), Montañez (15), Gladyr (17), Doellman (16) Asselin (5) -cinc inicial-, Landry (2), Hanga (6), Achara (7), Hernández (-), Oriola (-) i Palsson (-).

60 - Gran Canaria 2014 (13+21+8+18): Bellas (9), Haynes (5), Beirán (10), Nelson (2), Rey (11) -cinc inicial-, Savané (-), Palacios (12), Martínez (2), Ekperigin (3), Bramos (6) i Green (-).

Àrbitres: Xavier Amorós, Francisco J. Araña, Antonio Sacristán. Cap eliminat.

Incidències: Partit de la quarta jornada de la Lliga ACB disputat al pavelló del Nou Congost davant d'uns 4.100 espectadors. S'ha suspès l'homenatge a Carles Checa, campió del món de Superbikes, arran de la mort del pilot de MotoGP Marco Simoncelli.

Comparteix i comenta

En portada