Penes màximes a s'estadi Vicente Calderón (1-1)

Àngel Bravo - 23/10/2011, 21:47

El Mallorca assoleix contra l’Atlètic de Madrid la quarta jornada consecutiva sense perdre en el segon partit comandat pel tècnic Joaquin Caparrós, mentre que els de Gregorio Manzano segueixen sense definir perquè segueixen sense definir-se. Resultat decidit al punt de penal, Fernández Borbalan ha xiulat el favorable als vermellons als 20 segons de joc, que ha marcat Hemed, i Radamel Falcao ha provocat i marcat el dels locals, el qual ha tancat el marcador.

Hemed obre el marcador al minut 2. Foto: Arxiu

Algun aficionat matalasser que encara estava trobant la seva localitat és molt més que provable que no hagi vist el primer gol del partit, ja que a penes transcorreguts 20 segons en joc, l'àrbitre Fernández Borbalán ha xiulat penal en veure que la pilota ha impactat el braç  de Sílvio a dins de l'àrea. Hemed ha estat l'encarregat d'executar la pena màxima i ja teniem un Atlètic de Madrid amb el marcador en contra a les primeres de canvi i fent que els de Manzano encaixessin el primer gol de la temporada lliguera al Calderón.

Això òbviament ha generat molt de caos inicial per ambdós equips, la gespa demanava un demiurg i aquest semblava ser Diego Rivas, bona part de la causa del domini possessiu dels locals al llarg de tot el partit. El marcador en contra, així, no ha impedit que fos el conjunt roig-i-blanc qui regnés l'enfrontament pel que fa arribades i combinació, però ha estat sens dubte la falta de precisió el que ha fet que els mallorquins mantinguéssin l'avantatge en tota la primera part.

La primera gran ocasió mallorquinista ha estat al minut 12, quan Tejero ha caçat amb la puntera una bona centrada que ha posat en dificultats a Curtois. Els dels Països Catalans no han pogut però, oferir gaire més que aquesta i les tímides ocasions al contracop protagonitzades per Nsue i Chory Castro, davant d'un Atlètic amb les urpes del tigre colombià amagades que estava massa endarrerit per enfilar un atac consistent. Amb tot, o potser per això, Falcao ha estat qui al minut 41, ha sentit l'impacte de la defensa visitant i s'ha deixat caure a la frontal, donant així l'oportunitat a Borbalán de compensar als locals amb una altra pena màxima. El 9 no ha perdonat i ha firmat, amb pseudoparadinya, el seu sisè gol de la temporada.

La segona part ha accelerat el ritme ja que els dos equips han anat a pel partit. Adrián López ha estat qui primer ha posat la quarta amb una bona ocasió per la dreta. Amb tot, Manzano ha decidit substituir-lo als deu minuts en una clara decisió ofensiva, fent entrar Reyes i Salvio per mirar de deixar els tres punts a casa. El Mallorca, per la seva banda, ha optat per una pressió asfixiant que ha fet que els madrilenys emprenguéssin les jugades amb dificultat i des de molt a baix. Reyes, així i tot, s'ha notat al camp i ha carregat el fusell amb tres bales molt destacables sobretot per Aouate. El petit drama del partit l'ha protagonitzat Chico, que ha quedat estabornit al minut 70 en ser víctima d'un sandvitx entre Turán i el porter mallorquinista i ha hagut de ser substituit en llitera tot i que al final ha semblat quedar-se tot plegat un ensurt. Manzano, a falta de 10 minuts, ha fet entrar Pizzi, moment en què el joc ha aconseguit la màxima verticalitat per desequil·librar el marcador, fet que no ha estat possible. L'incident de Chico ha fet que el partit es prolongués 5 minuts més, el darrer dels quals encara s'ha pogut demanar un possible penal sobre Diego Rivas.

Nit, per tant, de penes màximes al Calderón. Ja no només pels gols, ni pel braçalet negre que lluïen els jugadors roig-i-blancs en senyal de dol per la mort de l'exjugador dels 50 José Hernández. Nit de pena màxima d'una afició que encara no troba allò que Forlán i Agüero no van deixar en herència.

Fitxa del partit
Estadi: Vincente Calderón
Atlètic de Madrid: Curtois, Sílvio, Filipe, Miranda, Godín, Suarez (c), Tiago (Reyes, 52'), Diego Rivas, Arda Turan (Pizzi, 79'), Falcao, Adrián (Salvio, 52').
Mallorca: Aouate, Castro,  Bigas, Chico (Víctor, 70'), Alfaro (Tejera, 45’), Hemed (Aki, 59'), Nsue, Ramis (c), Pina, Tissone, Cendrós

Gols: Hemed (0-1, 2'), Falcao (1-1, 41')

Àrbitre: Fernández Borbalán (col·legi d’Almeria). Targetes grogues a Chico (46'), Turan (55'), Suárez (60’), Tissone (67'), Aki (83') i a Chory Castro (83')

Comparteix i comenta

En portada