Soldado salva un punt in extremis (1-1)

Alex Torremorell - 23/10/2011, 22:01

Soldado salva els mobles en l'últim minut de partit. Muniain havia avançat als bascos al minut 72 de partit. Partit molt disputat, on el València ha tingut les ocasions més clares però li ha faltat punteria. L'Athletic ha fet un partit molt seriós tàcticament i ha estat a punt d'endur-se els tres punts

Jonas no ha estat encertat de cara a porta // Agències

El València i l'Athletic s'han vist les cares aquest vespre després de les punxades dels dos conjunts en competicions europees.

Els d'Unai Emery han sortit molt forts i han tingut tres ocasions de gol en els primers tres minuts. Banega, Topal i Canales s'han quedat molt a prop d'obrir el marcador, però no ho han aconseguit. La rèplica dels bascos ha arribat tot just al minut sis, quan Llorente ha creuat massa davant Guaita.

La jugada polèmica del partit l'hem trobat tot just al quart d'hora de joc. Clos Gómez ha anul·lat un gol a Susaeta per fora de joc. El cas és que el jugador basc es trobava en fora de joc a l'inici de la jugada, però diversos rebots dins l'àrea han habilitat la posició del davanter. El que compta però, és que el col·legiat del partit ha invalidat el gol i per tant, l'empat persistia.

Posteriorment, han arribat les ocasions més clares d'aquesta primera part. Dos pals, un a cada porteria. Primer, Llorente en una gran rematada de cap al minut 35, ha estavellat la pilota al pal esquerre de la porteria de Guaita. La pilota ha rebotat en l'esquena d'aquest i s'ha passejat per la línia sense arribar a entrar. D'altra banda, a les portes de la mitja part, Iraizoz ha fet un rebuig defectuós quan es trobava fora de la porteria i Jonas, molt atent, ha rematat tal com li venia la pilota i aquesta ha topat amb el pal.

Llorente ha estavellat una pilota al pal // Agències

Bielsa ha donat entrada a Toquero i Gurpegui a l'inici de la segona part, però la primera ocasió ha sigut novament per Jonas. El brasiler, jugador més actiu del València a la primera part, ha enviat fora la pilota quan ja es cantava el gol.

Els valencians han seguit buscant el gol amb insistència i poc a poc han aconseguit el control del partit. Malgrat tot, el gol no arribava. Piatti i Jonas han pogut obrir la llauna però avui, els davanters del València, anaven amb la pólvora mullada.

Però quan més dominava el València ha arribat el gol de l'Athletic. Al minut 72, Muniain, després un bon eslàlom, ha executat un bon xut lluny de l'abast del porter Guaita. Seguidament, tres minuts més tard, ha pogut eixamplar la diferència el mateix Muniain. Gairebé sense angle i després de superar a Ricardo Costa en velocitat ha fet intervenir a Guaita per evitar el 0-2.

I finalment el València ha trobat el premi que ha estat buscant durant tot el partit. Soldado ha aconseguit l'empat al minut 89 després de superar per sota la sortida d'Iraizoz després d'una gran passada de Banega. Bon partit dels dos equips a Mestalla i repartiment de punts final.

Fitxa tècnica:

València: Guaita; Miguel, Ricardo Costa, Víctor Ruiz, Mathieu; Topal, Banega; Feghouli (Pablo Hernández, 69'), Jonas (Aduriz, 77'), Canales (Piatti, 35'); Soldado

Athletic Club: Iraizoz; Iraola (Gurpegui, 46')(Ander , 55'), Ekiza, Amorebieta, Aurtenetxe; Javi Martinez, Iturraspe; Susaeta, Muniain, De Marcos; Llorente (Toquero, 46')

Gols: 0-1 Muniain (72'), 1-1 Soldado (89')

Targetes: El col·legiat aragonès Clos Gómez ha amonestat als locals Víctor Ruíz i Miguel; i als visitants Javi Martínez, Iraola, Ander i Iturraspe

Comparteix i comenta

En portada