El Lille venç el Lió i l’allunya de la lluita pel títol

Sergi Pagès - 24/10/2011, 08:38

La victòria del Lille sobre el Lió afiança encara més el liderat del Paris Saint-Germain. Els lionesos són a sis punts del líder i tanquen una setmana per oblidar. Lille i Montpeller són ara els principals perseguidors del PSG, que encadena una nova victòria. El Marsella guanya per fi amb un doblet d’Ayew.

Jornada protagonitzada per la lluita d’aspirants entre el Lille i el Lió de la que va resultar beneficiat el Paris Saint-Germain, que veu com els lionesos s’allunyen de la lluita pel títol. El Lille, en canvi, es posiciona tercer a la taula després d’aconseguir la victòria en un partit on va haver de remuntar un resultat advers. El líder segueix sent el PSG que va sumar una nova victòria, seguit de prop pel sorprenent Montpeller, que està aguantant el ritme del líder i que es situa com a segon a només tres punts del parisencs. A la zona baixa, el Marsella surt del pou gràcies a un doblet d’Ayew, mentre que el Girondins de Bordeus cau a la zona de descens.

 

Joe Cole anotant el definitiu 3-1

La fe del Lille acaba amb el Lió

La força dels col·lectius sovint supera la de les individualitats, i en la victòria del Lille sobre el Lió en el gran partit d’aquesta jornada va tornar a quedar demostrat. En els primers minuts, el vigent campió va veure com l’Olympique de Lió s’avançava tot i haver estat ells qui havien dominat. Briand havia estat l’autor del gol. La primera part avançava i el Lille continuava atacant sense premi fins que, en l’últim sospir de la primera part, un greu error de Lloris permetia que Sow empatés el partit. S’obria un nou partit en la segona part i el Lió no va saber jugar-lo. Dos gols aconseguits per Basa i Joe Cole confirmaven la remuntada del campió.

 

Nené ha desnivellat un partit igualat

Nené manté líder al PSG

Tot i el mal partit, el Paris Saint-Germain mostra dia a dia dots d’equip campió i aquest cop ha demostrat que també sap guanyar sense jugar bé. Davant d’un Dijon molt més combatiu del que es preveia, Nené s’ha disfressat de Pastore per desnivellar un partit complicat. Després d’una primera part on el PSG s’ha enredat amb la teranyina del Dijon, ha estat el brasiler qui ha marcat el primer en una jugada aïllada al fil del descans. Amb la represa els visitants han continuat sorprenent i han disposat de diverses ocasions per igualar però, en el temps de descompte, novament Nené marcava i sentenciava el partit.

 

El Montpeller és segon

El Montpeller es fa un lloc entre els grans

Al contrari del que molts pronosticaven, el modest Montpeller està aguantant el ritme del Paris Saint-Germain i tanca aquesta jornada com a segon classificat. Tot gràcies a un nou triomf, aquest cop sobre el Caen. El Montpeller s’avançava ràpidament gràcies a dos gols obra de Yanga-Mbiwa i Utaka, abans dels vint minuts. El partit semblava controlat fins que en la segona part l’àrbitre expulsava el visitant Marveaux i el Montpeller es quedava amb deu. El Caen va llançar-se a l’atac però un gol a la contra aconseguit per Belhanda acabaria amb les esperances. Nivet marcaria el gol de l’honor pel Caen. El Montpeller segueix a tres punts del PSG mentre que el Caen és novè.

 

André Ayew va anotar els dos gols del Marsella

Ayew salva el cap de Deschamps

Dos gols del davanter ghanès van donar els tres punts a un necessitat Olympique de Marsella, que no guanyava des de feia un mes. La delicada situació requeria d’un revulsiu i Deschamps va decidir canviar de sistema i passar a jugar amb dues puntes, deixant fora de l’equip a ‘Lucho’ González. La jugada li va sortir bé, tot i que als vint minuts Ayew fallava un penal amb empat a zero. Lluny d’enfonsar-se, el ghanès va seguir demandant protagonisme i, deu minuts més tard, marcava el primer del partit. En l’inici de la segona part arribaria la sentència: bona centrada de Valbuena i remat de cap perfecte d’André Ayew que suposava el 2-0. Deschamps salva el cap, de moment.

 

 

Comparteix i comenta

En portada